Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Σε αμηχανία η ΝΔ, διαψεύδεται πανηγυρικά - Θα εξαντληθεί ο διάλογος με την Εκκλησία

Τζανακόπουλος: Σε αμηχανία η ΝΔ, διαψεύδεται πανηγυρικά - Θα εξαντληθεί ο διάλογος με την Εκκλησία
Το αφήγημα της ΝΔ για τέταρτο μνημόνιο καταρρέει, τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος και διοερωτήθηκε αν η η ΝΔ θα αναγνωρίσει την ασύστολη κινδυνολογία της
Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Το αφήγημα της ΝΔ για τέταρτο μνημόνιο καταρρέει, τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος και διοερωτήθηκε αν η η ΝΔ θα αναγνωρίσει την ασύστολη κινδυνολογία της.
«Ο προϋπολογισμός του 2019 θα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα που εξήγγειλε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.
 Άλλη μια εξέλιξη που φέρνει σε αμηχανία τη ΝΔ .
 Όλοι οι θεμελειώδεις δείκτες δείχνουν σταθερή οικονομική ανάπτυξη.
Αύριο κατατίθεται στη Βουλή το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2019 που διαψεύδει όσους στήριξαν την αντιπολιτευτική τους τακτική στην υπονόμευση της μεγάλης προσπάθειας ώστε να μην εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων από 1/1/2019», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επανέλαβε πως οι θέσεις της κυβέρνησης ότι το μέτρο αυτό είναι δημοσιονομικού χαρακτήρα και αχρείαστο για την επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5%, φαίνεται ότι χουν βρει εύηκοα ώτα κατά την επεξεργασία του ελληνικού προϋπολογισμού
«Tο αφήγημα της ΝΔ περί 4ου Μνημονίου, το οποίο στηρίχθηκε αποκλειστικά στην υποτιθέμενη εφαρμογή μέτρων που είχαν προνομοθετηθεί κατά τη φάση ολοκλήρωσης της 2ης αξιολόγησης μετά τη σχετική επιμονή του ΔΝΤ, καταρρέει.
Θα αναγνωρίσει η ΝΔ ότι τόσον καιρό προσπαθούσε να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα; Θα αναγνωρίσει ότι κινδυνολογούσε ασύστολα και ότι δεν υπάρχει 4ο Μνημόνιο και ότι η χώρα κάνει τα πρώτα της βήματα χωρίς τους περιορισμούς της μνημονιακής επιτροπείας;
Ο προϋπολογισμός του 2019 θα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ τα οποία μάλιστα δεν θα είναι ύψους 750 εκατ. αλλά θα ξεπεράσουν τα 900 εκατ. καθώς έχει εξασφαλιστεί ο σχετικός δημοσιονομικός χώρος για το 2019 και εντεύθεν.
Με δεδομένη τη σταθερή πορεία ανάκαμψης της οικονομίας δεν μας κάνει εντύπωση που οι πρόσφατες αναφορές της ΝΔ καθόλου δεν ασχολούνται με την πορεία της οικονομίας αλλά διαρκώς προσπαθούν να μετατοπίσουν το ενδιαφέρον σε θέματα της ακροδεξιάς ατζέντας», τόνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

«Θα εξαντλήσουμε τον διάλογο με την Εκκλησία»

Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου και  συνεννόησης με την Εκκλησία στο πλαίσιο και στο πνεύμα της συμφωνίας η οποία ανακοινώθηκε στις κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο καθώς πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να βρεθεί επωφελέστερο πλαίσιο, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Όπως τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, «η κυβέρνηση δεν βιάζεται ούτε πιέζεται.
 Επιχειρεί να λύσει ένα ζήτημα που παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και 80 χρόνια και διαθέτει την πολιτική βούληση, στα πλαίσιο ενός ειλικρινούς διαλόγου, να το επιλύσει.
H Εκκλησία οφείλει να κατανοήσει ότι δεν αποτελεί αρμοδιότητα της να αποφασίζει για θέματα τα οποία υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Πολιτείας, όπως για παράδειγμα, ποιες ανάγκες υπάρχουν για δημοσίους υπαλλήλους.
Η πρόταση συμφωνίας προβλέπει τη νομοθετική κατοχύρωση της μισθοδοσίας των κληρικών που νομικά και θεσμικά σήμερα δεν αναγνωρίζεται.
Αν αυτό το επ’ ωφελεία της βήμα η Εκκλησία δεν το επιθυμεί μάλλον αφήνει την πρωτοβουλία των αποφάσεων αποκλειστικά στην Πολιτεία», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο Δ. Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ειπωθεί ποτέ πως θα υπάρξουν απολύσεις 10.000 κληρικών .
«Έχουμε πει ότι δεν θα ανήκουν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών.
Από την πρόταση συμφωνίας γινόταν απολύτως κατανοητό ότι δεν πρόκειται να τεθεί σε κίνδυνο κανένα ασφαλιστικό, εργασιακό ή άλλο δικαίωμα των κληρικών», σημείωσε.
«Στο θέμα της συμφωνίας με την Εκκλησία, ο κ.Μητσοτάκης προσπάθησε, όπως και στην συμφωνία των Πρεσπών και στη μη περικοπή των συντάξεων, να  υπονομεύσει κάθε προσπάθεια.
Η λογική του είναι αυτή του κακομαθημένου παιδιού», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης