Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Mogherini (ΕΕ): Η κατάργηση της συνθήκης INF θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο της ασφάλεια της Ευρώπης

Mogherini (ΕΕ): Η κατάργηση της συνθήκης INF θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο της ασφάλεια της Ευρώπης
Η Επίτροπος Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ εξέφρασε την ελπίδα της ότι η συνθήκη INF θα μπορέσει να διατηρηθεί
Την ελπίδα της ότι η Συνθήκη για τα Πυρηνικά Μέσης Εμβέλειας (INF) μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας θα μπορέσει να διατηρηθεί, εξέφρασε σήμερα (20/11) η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Federica Mogherini, μετά την ανακοίνωση της Ουάσιγκτον ότι σκοπεύει να αποσυρθεί από τη συμφωνία.
Ειδικότερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, η κα Mogherini δήλωσε ότι «έαν υπάρχουν ζητήματα ή προβλήματα στην εφαρμογή της συνθήκης INF, πιστεύουμε οτι ο σωστός τρόπος για να προχωρήσουμε είναι να επιμείνουμε στην πλήρη εφαρμογή της και όχι στην απόσυρσή της».
Παράλληλα, η ίδια πρόσθεσε ότι «συνεπώς, εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι υπάρχει χώρος για την ενίσχυση της εφαρμογής της και όχι για τη διάλυσή της», ενώ παράλληλα προειδοποίησε ότι «η κατάργηση της INF θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της Ευρώπης».
Χθες (19/11) ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, δήλωσε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να επιδιώκει διάλογο με τις ΗΠΑ «ελπίζοντας» ότι η Ουάσιγκτον θα αποδεχθεί το θέμα «με πλήρη υπευθυνότητα».
«Η απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη Συνθήκη INF δε μπορεί και δε θα παραμείνει χωρίς απάντηση από τη χώρα μας», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «προτείνω σήμερα να συζητήσουμε τα βήματα σχετικά με την ενδεχόμενη απόσυρση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Συνθήκη INF».
«Επιμένω και πάλι ότι είμαστε έτοιμοι να διεξάγουμε διάλογο με τους Αμερικανούς εταίρους μας σε αυτό το βασικό ζήτημα και ελπίζουμε ότι θα το αντιμετωπίσουν με πλήρη υπευθυνότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Vladimir Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης