Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Αμετάβλητο στο 9,1% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας το γ΄ 3μηνο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Γαλλία: Αμετάβλητο στο 9,1% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας το γ΄ 3μηνο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές ανέμεναν να σημειωθεί άνοδος του ποσοστού ανεργίας στη Γαλλία στο 9,2%
Αμετάβλητο παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία για το τρίτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (20/11) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, παρά την επιβράδυνση που σημειώθηκε στην αύξηση της απασχόλησης.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας στη χώρα για το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2018 παρέμεινε σταθερό στο 9,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν οριακή άνοδο στο 9,2%.
Σύμφωνα με την Insee, ο αριθμός ανέργων διαμορφώθηκε στα 2,73 εκατ. άτομα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην ηπειρωτική Γαλλία ανύλθε στο 8,8% παραμένοντας επίσης αμετάβλητο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, παρά την άνοδο των ανέργων κατά 22 χιλ. άτομα, στα 2,6 εκατ. άτομα συνολικά.
Ωστόσο, το ποσοστό ανεργίας μεταξύ των διαμορφώθηκε στο 21,3%, παραμένοντας πάνω από το 20%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τα άτομα άνω των 50 ετών σημείωσε οριακή πτώση κατά 0,1% στο 6,4%.
Τον περασμένο μήνα, η Insee δήλωσε ότι το ποσοστό ανεργίας θα υποχωρήσει στο 8,9% μέχρι το τέλος του έτους, ως αποτέλεσμα την ανάκαμψης της οικονομίας το δεύτερο εξάμηνο του 2018.
Παρά το γεγονός ότι οι μεταρρυθμίσεις του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron, δεν είχαν μέχρι στιγμής σημαντικό αντίκτυπο στην ανεργία της χώρας, οι οικονομολόγοι ισχυρίζονται ότι ενισχύουν σταδιακά την απασχόληση.
Μεταξύ άλλων, η Γαλλική Στατιστική Υπηρεσία ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι η απασχόληση στη χώρα έχει σημειώσει επιβράδυνση το τρέχον έτος, χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας εξακολουθούν να δημιουργούνται, αυξάνοντας το ποσοστό απασχόλησης στο 65,9% γεγονός που αποτελέι το υψηλότερο επίπεδο από τη δεκαετία του 1980.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης