Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κατά +3,3% αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Γερμανία: Κατά +3,3% αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2018, οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +0,3%
Άνοδο σημείωσαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία για τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (20/11) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά +0,3% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2018, διευρύνοντας την άνοδο της τάξεως του +0,5% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές παραγωγού σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +3,3% έναντι ανόδου +3,2% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων επίσης στο +3,3%.
Σημειώνεται ότι ο ετήσιος δείκτης τιμών παραγωγού παρέμεινε γύρω στο 3% για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, έναντι του στόχου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κοντά στο 2%.
Ωστόσο, ο βασικός δείκτης τιμών παραγωγού, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την ΕΚΤ, ενισχύθηκε μόλις κατά +1,6% σε ετήσια βάση, διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό ανόδου σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο.
Οι τιμές στον τομέα της ενέργειας αυξήθηκαν κατά +9,4% σε ετήσια βάση, με τις τιμές των προϊόντων πετρελαίου να καταγράφουν «άλμα» της τάξεως του +19,2%, ενώ οι τιμές των ενδιάμεσων αγαθών και των διαρκών καταναλωτικών αγαθών ενισχύθηκαν κατά +2,3% και κατά +1,7% αντίστοιχα.
Σε ότι αφροά τις τιμές των κεφαλαιουχικών αγαθών, σημειώθηκε ετήσια άνοδος της τάξεως του +1,4% ενώ ο δείκτης μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατέγραψε οριακή άνοδο της τάξεως του +0,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης