Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Έφτασε η ώρα για ενίσχυση των μετρητών στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια

tags :
Goldman Sachs: Έφτασε η ώρα για ενίσχυση των μετρητών στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια
Σύμφωνα με το βασικό σενάριο, ο S&P 500 αναμένεται να καταγράψει κέρδη της τάξης του 5% το 2019
Την εκτίμηση ότι αν και οι επενδυτές του χρηματιστηρίου έχουν καταγράψει σημαντικά κέρδη τα τελευταία χρόνια, τα μετρητά έχουν αρχίσει να προσφέρουν θετικές -προσαρμοσμένες στον πληθωρισμό- αποδόσεις επισημαίνεται σε ανάλυση της Goldman Sachs.
Στο πλαίσιο αυτό ενδέχεται να είναι πιο σοφό, οι επενδυτές να… χαλαρώσουμε τον κίνδυνο.
«Οι διαφοροποιημένοι επενδυτές πρέπει να διατηρήσουν την έκθεση σε μετοχές αλλά να αυξήσουν τα μετρητά στο χαρτοφυλάκιο τους» επισημαίνουν στην ανάλυση τους οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman με επικεφαλής τον David Kostin.
«Τα μετρητά θα αντιπροσωπεύουν μια ανταγωνιστική κατηγορία asset έναντι των μετοχών για πρώτη φορά σε πολλά χρόνια» προσθέτουν.
Η εκτίμηση αυτή αντανακλά τον αντίκτυπο των αυξήσεων των επιτοκίων της Fed που έχουν στείλει τις αποδόσεις των money-market funds πολύ πιο πάνω από το 2%, ξεπερνώντας τον ρυθμό του πληθωρισμού.
Όσον αφορά τις μετοχές, οι επενδυτές θα πρέπει να στρέψουν τα χαρτοφυλάκια τους σε πιο αμυντικούς κλάδους, μεταξύ των οποίων οι επιχειρήσεις κοινώς ωφέλειας.
Πάντως, η Goldman Sachs εκτιμά ότι ο S&P 500 θα καταγράψει μονοψήφια κέρδη το 2019 και σύμφωνα με το βασικό σενάριο θα είναι της τάξης του 5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης