Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να δώσει λύση στο αδιέξοδο των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να δώσει λύση στο αδιέξοδο των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε με εμπιστοσύνη και συναίνεση με την ηγεσία της Εκκλησίας είπε ο υπ. Εσωτερικών
Την θέση ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να δώσει λύση στο αδιέξοδο των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλ. Χαρίτσης, τονίζοντας ότι η όλη πρωτοβουλία ξεκίνησε με εμπιστοσύνη και συναίνεση με την ηγεσία της Εκκλησίας.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Χαρίτσης επεσήμανε  ότι « ελληνική κυβέρνηση με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού έκανε ένα σημαντικό βήμα κι έδειξε ότι δεν φοβάται να μπει σε μια διαδικασία επίλυσης ενός μακροχρόνιου προβλήματος της ελληνικής κοινωνίας».
Όπως είπε, η πρωτοβουλία ξεκίνησε με εμπιστοσύνη και συναίνεση με την ηγεσία της Εκκλησίας, που αντιλαμβάνεται την ανάγκη εξορθολογισμού των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών, με αποτέλεσμα την ανακοίνωση της 6ης Νοεμβρίου.
Ο κ.Χαρίτσης χαρακτήρισε «ιστορική» την ανακοίνωση των Τσίπρα - Ιερώνουμου, διότι όπως είπε «για πρώτη φορά επιχειρείται με σαφή τρόπο να ξεκαθαριστούν ζητήματα που αφορούν τη μισθοδοσία των κληρικών, το Ταμείο και κυρίως την καταγραφή και αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας».
Επιπλέον, διευκρίνισε ότι προηγήθηκε συστηματική δουλειά τον τελευταίο χρόνο, διάστημα κατά το οποίο χτίστηκε αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ για την πορεία των εργασιών ενημερωνόταν ανελλιπώς η Ιερά Σύνοδος.
Ερωτηθείς για την αρνητική τροπή που πήρε η συμφωνία, ο υπ. Εσωτερικών την απέδωσε σε καθυστερημένη αντίδραση του κ. Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αναδιπλώθηκε από την αρχική -θετική- δήλωση του, τοποθετούμενος έτσι εναντίον και μιας βασικής του πολιτικής θέσης περί ανάγκης μικρότερου κράτους, περί πλεονάζοντος προσωπικού κ.λ.π..
«Η συμφωνία τορπιλίστηκε» τόνισε ο κ.Χαρίτσης, αναφέροντας πως η ελληνική κυβέρνηση έχει υποχρέωση να προχωρήσει και να δώσει διέξοδο, ενισχύοντας την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.
Είτε με επιπλέον προσλήψεις, που θα έχει τη δυνατότητα να κάνει για να καλύψει τα τεράστια κενά που παρουσιάζουν κρίσιμοι τομείς (της υγείας, της παιδείας, της αυτοδιοίκησης κ.ά.) είτε με την αξιοποίηση της ανενεργής μέχρι σήμερα εκκλησιαστικής περιουσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης