Κρεμλίνο: «Ατυχείς» οι δηλώσεις του πολωνού ΥΠΕΞ περί «πιθανής επίθεσης» της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας

Κρεμλίνο: «Ατυχείς» οι δηλώσεις του πολωνού ΥΠΕΞ περί «πιθανής επίθεσης» της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας
«Ατυχείς» χαρακτηρίζει το Κρεμλίνο τις δηλώσεις αναφορικά με την «πιθανή επίθεση» της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω της Βαλτικής
«Ατυχείς» χαρακτηρίζει ο επίσημος εκπρόσωπος του προέδρου Putin, ο D. Pescov, τις δηλώσεις του Πολωνού ΥΠΕΞ M. Moravetcki αναφορικά με την «πιθανή επίθεση» της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω της Βαλτικής, όταν ο ουκρανικός αγωγός «θα πάψει να παίζει τόσο σημαντικό ρόλο για τη Μόσχα όπως σήμερα».
Ανάλογες «παράλογες προσεγγίσεις» γίνονται από εκείνους που επιδιώκουν την πολιτικοποίηση του έργου, εξηγεί ο Pescov.
Ακούμε συνεχείς απειλές απευθείας από τις ΗΠΑ. Αυτές δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά μια έκφραση αθέμιτου ανταγωνισμού, μια προσπάθεια να αναγκάσουν τους ευρωπαίους να αγοράζουν το πιο ακριβό αμερικανικό αέριο, καταλήγει ο Pescov.
Η Μόσχα έχει διακηρύξει ότι και ο υποθαλάσσιος αγωγός από τη Βαλτική και ο νότιος από τη Μαύρη θάλασσα αποτελούν έργα καθαρά εμπορικά με οικονομικό συμφέρον όχι μόνο για τον προμηθευτή, αλλά και για τις χώρες-αγοραστές, κυρίως για εκείνες μέσα από τις οποίες θα περνούν οι αγωγοί.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS