Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tria: Η Ιταλία είναι κατά των νέων κανόνων για την αναδιάρθρωση χρεών - Ο προϋπολογισμός δεν αλλάζει

Tria: Η Ιταλία είναι κατά των νέων κανόνων για την αναδιάρθρωση χρεών - Ο προϋπολογισμός δεν αλλάζει
Η Ιταλία τάσσεται κατά των προτάσεων για τον ESM και του προϋπολογισμού για την ευρωζώνη
Κατά της γαλλογερμανικής πρότασης για τον προϋπολογισμό της ευρωζώνης και της μετατροπής του ρόλου του ESM τάσσεται η Ιταλία, θέση που όπως φαίνεται εκφράστηκε και κατά τη σημερινή (19/11/2018) συνεδρίαση του Eurogroup.
«Η Ιταλία δεν είναι υπέρ των νέων κανόνων για την αναδιάρθρωση χρέους» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Giovanni Tria, εξερχόμενος του Eurogroup, αναφερόμενος στο νέο ρόλο του ESM.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όσον αφορά στην πρόταση σχετικά με τον προϋπολογισμό για την ευρωζώνη, ο Tria επεσήμανε ότι δεν υπάρχει συναίνεση και πρόσθεσε ότι «η Ιταλίλα πιστεύει ότι είναι λάθος και μη-κατάλληλη».
Σχετικά με τον ιταλικό προϋπολογισμό, ο Tria υποστήριξε ότι η Ιταλία αποφάσισε να κάνει έναν «μέτρια επεκτατικό» προϋπολογισμό και αναφέρθηκε και στην πορεία της γαλλικής οικονομίας σχολιάζοντας ότι «τα τελευταία χρόνια, η Γαλλία είχε υψηλότερο έλλειμμα από την Ιταλία».
Όπως υποστήριξε το ιταλικό χρέος έχει αυξηθεί λιγότερο από της Γαλλίας τα τελευταία χρόνια κάτι που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη.
Όσον αφορά το spread, o Ιταλός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υποχωρήσουν σύντομα όταν γίνει κατανοητό ότι το 2,4% είναι το ανώτατο όριο.
Πάντως, τόνισε ότι η συζήτηση με την Κομισιόν συνεχίζεται και επανέλαβε ότι «το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας δεν αλλάζει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης