Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Σε στρατηγικό αδιέξοδο η ΝΔ – Από τον επόμενο μήνα θα ψηφίζει τα μέτρα εξόδου από τα μνημόνια

Παππάς: Σε στρατηγικό αδιέξοδο η ΝΔ – Από τον επόμενο μήνα θα ψηφίζει τα μέτρα εξόδου από τα μνημόνια
Η Πολιτεία διατηρεί το δικαίωμα να νομοθετήσει για τη μισθοδοσία των κληρικών υποστήριξε ο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής
Την θέση ότι η ΝΔ βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο καθώς από τον επόμενο θα αρχίσει να ψηφίζει τα μέτρα εξόδου από τα μνημόνια διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm και αναφερόμενος στις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας μετά και τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, ο κ.Παππάς υποστήριξε ότι η Πολιτεία διατηρεί το δικαίωμα να νομοθετήσει για τη μισθοδοσία των κληρικών.
«Με αυτή τη συμφωνία έγιναν βήματα για να προχωρήσουμε με τρόπο λειτουργικό.
Κάποιοι θέλουν να τη δυναμιτίσουν όπως και με το Σκοπιανό γιατί τους παίρνει το ‘'πολιτικό ψωμί'' από το στόμα.
Για αυτό άφηναν και τα πράγματα να χρονίζουν, για να εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς.
Εμείς είμαστε η κυβέρνηση που λύνει προβλήματα και αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι καλύτερο να το πει.
Αντ’ αυτού ακούμε μόνο μικρότητες και ανοησίες» υποστήριξε ο κ.Παππάς, ο οποίος αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Εμείς δεν είμαστε η κυβέρνηση που κλοτσάει το τενεκεδάκι, και αυτό το πρόβλημα θα λυθεί από την παρούσα Βουλή και με την πάροδο του χρόνου θα πειστούν όλοι ότι αυτή η συμφωνία είναι θετική για τα εθνικά μας συμφέροντα» είπε ο κ.Παππάς.
Ερωτηθείς μάλιστα για τα σενάρια περί κοινής ευρωπαϊκής υποψηφιότητας - από Αριστερά και από Σοσιαλδημοκράτες- του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ν. Παππάς είπε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρωθυπουργός και θα επανεκλεγεί στις επόμενες εκλογές».
Όπως είπε, θα είναι δύσκολη μια κοινή υποψηφιότητα, ωστόσο ανέφερε ότι πρέπει να εξαντληθούν όλες οι πιθανότητες αναζήτησης κοινού υποψηφίου και κυρίως «να γίνει πύκνωση ενός προγραμματικού λόγου για το μέλλον της Ευρώπης γιατί η Δεξιά και η Ακροδεξιά σηκώνουν κεφάλι, έχοντας επιλέξει ένα πολιτικό μίγμα επικίνδυνο για την Ευρώπη».
«Απέναντι σε αυτές τις λογικές οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να παρουσιάσουν ένα πυκνό πολιτικό πρόγραμμα μηχανισμών αλληλεγγύης της Ευρώπης» υποστήριξε ο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει την κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας σε Αιγαίο και Κύπρο, τόνισε ότι «η Ελλάδα μπορεί να απαντά με αυτοπεποίθηση μιας χώρας που έχει αυξήσει το γεωπολιτικό της εκτόπισμα, υπερασπίζεται το διεθνές Δίκαιο και είναι μέρος μιας συμμαχίας που κινείται με αποτελεσματικό τρόπο».
«Αυτές οι απειλές δεν μπορούν να θέσουν ερωτηματικά για τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες της Ελλάδας και της Κύπρου.
Εμείς πρέπει να απαντάμε με ψυχραιμία και να κάνουμε ξεκάθαρο ότι τέτοιες απειλές δεν θα αναθεωρήσουν τις στρατηγικές επιλογές μας» τόνισε ο κ.Παππάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης