Κλειστά τη Δευτέρα 19/11 τα σχολεία σε Φλώρινα και Πρέσπες – Που είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Κλειστά τη Δευτέρα 19/11 τα σχολεία σε Φλώρινα και Πρέσπες – Που είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες
Προβλήματα στην ομαλή κίνηση των οχημάτων στο εθνικό και στο επαρχιακό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας λόγω της χιονόπτωσης
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα 19 Νοεμβρίου,  τα σχολεία  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Φλώρινα και Πρέσπες, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας,  Γ. Βοσκόπουλου και του δημάρχου Πρεσπών,  Π. Πασχαλίδη.
Τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν λόγω της χιονόπτωσης και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία στη Δυτ. Μακεδονία

Προβλήματα έχει προκαλέσει η χιονόπτωση στην ομαλή κίνηση των οχημάτων στο εθνικό και στο επαρχιακό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας.
Μάλιστα, στα Γρεβενά, σύμφωνα με την Αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας,  η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων: από το 15ο έως 32ο χλμ. της Εθνικής Οδού Γρεβενών - Τρικάλων, από το 13ο έως 54ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Γρεβενών - Σαμαρίνας, από το 13ο έως 45ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Γρεβενών - Βασιλίτσας, από το 13ο έως 45ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Γρεβενών - Περιβολίου και προς το Σπήλαιο, από το 18ο έως 35ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Γρεβενών - Κρανιάς και προς Πριόνια Καλλιθέας και Μικρολίβαδο, από το 14ο έως 32ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Γρεβενών - Δοτσικού και προς το Μεσολουρι και από το 14ο έως 20ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Γρεβενών - Μεγάρου.
Επιπλέον, στην Καστοριά διεξάγεται με αλυσίδες η κυκλοφορία από το 26ο έως 45ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης).
Στην Φλώρινα είναι απαραίτητες οι αλυσίδες από το 15ο έως το 52ο χλμ. της Εθνικής Οδού Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 1ο έως το 30ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 1ο έως το 26ο χλμ. της Εθνικής Οδού Φλώρινας - Κοζάνης (παλιό και νέο τμήμα), από το 18ο έως το 36ο χλμ. της Εθνικής Οδού Φλώρινας - Έδεσσας (μέσω Κέλλης), από το 5ο έως το 11ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Αετού - Νυμφαίου και στο σύνολο του Επαρχιακού και Δημοτικού οδικού δικτύου του Δήμου Φλώρινας.
Τέλος, σημειώνεται ότι κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Α-29 (Σιάτιστας - Κρυσταλλοπηγής).

Αντιολισθητικές αλυσίδες σε σημεία του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου στον νομό Ιωαννίνων

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε ορεινά σημεία του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου στον Νομό Ιωαννίνων, εξαιτίας  χιονόπτωσης και παγετού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας Ηπείρου, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην Εγνατία Οδό από το 108ο χιλιόμετρο έως το 121ο χιλιόμετρο, δηλαδή από το Μέτσοβο έως την Παναγιά, στα ορεινά χωριά του πρώην δήμου Μαστοροχωρίων, στην Κόνιτσα, στο Μέτσοβο και το ορεινό επαρχιακό δίκτυο του ομώνυμου Δήμου.
Πάντως, έχει απαγορευθεί προσωρινά η κυκλοφορία φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων από το 108ο χιλιόμετρο έως το 121ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού, από το Μέτσοβο έως την Παναγιά.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS