Τελευταία Νέα
Διεθνή

Raab (Βρετανία): Θα στηρίξω τη May στην ψήφο εμπιστοσύνης παρά την παραίτησή μου από την κυβέρνηση

Raab (Βρετανία): Θα στηρίξω τη May στην ψήφο εμπιστοσύνης παρά την παραίτησή μου από την κυβέρνηση
Ο Raab, υπεύθυνος γαι τις διαπραγματεύσεις του Brexit για τη Βρετανία παραιτήθηκε την Πέμπτη (15/11) καλώντας τη May να αλλάξει τη συμφωνία  
Ως «μοιραία προβληματική» χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός για το Brexit, Dominic Raab τη συμφωνία της βρετανίδας πρωθυπουργού με την ΕΕ για το Brexit λέγοντας ότι η Theresa May έχει ακόμη χρόνο να αλλάξει κατεύθυνση.
Ο 44 χρονος Raab, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις του Brexit από την πλευρά της Βρετανίας, ετά την παραίτηση του πρποκατόχου του David Davis, είναι ένας από τους υπουργούς της κυβέρνησης που παραιτήθηκε μόλις την περασμένη Πέμπτη (15/11) προκαλώντας κλειδωνισμούς στην κυβέρνηση.
Υπογράμμισε σήμερα (18/11) ωστόσο ότι δεν μπορεί να ψηφίσει τη συμφωνία αλλά θα στηρίξει την May σε μια ψήφο εμπιστοσύνης και πρόσθεσε ότι η συζήτηση περί αλλαγής της ηγεσίας αποπροσανατολίζει την ώρα που η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι επικεντρωμένη στο να φέρει εις πέρας την έξοδο από την ΕΕ.
«Εξακολουθώ να θεωρώ ότι η συμφωνία μπορεί να προχωρήσει αλλά είναι ήδη αργά και γι αυτό θα πρέπει να αλλάξουμε κατεύθυνση», είπε ο πρώην υπουργός στο BBC, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές προτού πάει στη βουλή η συμφωνία καθώς οι βουλευτές δεν πρόκειται να την ψηφίσουν στην παρούσα μορφή της. «Είναι πολύ σημαντικό να αναλάβουμε δράση τώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης