Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέει η δημοτικότητα του Macron – Τον υποστηρίζει μόλις το 25% των Γάλλων

Καταρρέει η δημοτικότητα του Macron – Τον υποστηρίζει μόλις το 25% των Γάλλων
To 62% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει προτεραιότητα σε πολιτικές που θα ενισχύσουν τα εισοδήματα των νοικοκυριών
Ένα ακόμη πλήγμα δέχθηκε η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron και ενώ κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στη Γαλλία για τις φορολογικές επιβαρύνσεις στα καύσιμα και γενικότερα για τις οικονομικές του μεταρρυθμίσεις.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop, που δημοσιεύθηκε σήμερα (18/11/2018) μόλις το 25% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο με τον Macron ενώ το αντίστοιχο ποσοστό τον Οκτώβριο ήταν 29%.
Ο Macron, ο οποίος ανήλθε στην εξουσία πριν από 18 μήνες υποσχόμενος την αναμόρφωση της οικονομίας, αποφάσισε να προωθήσει πολιτικές που αποθαρρύνουν τη χρήση ρυπογόνων αυτοκινήτων, σημειώνει το Reuters.  
Η κυβέρνησή του εισήγαγε αυξήσεις φόρων στα καύσιμα για να ενθαρρύνει τους οδηγούς να προτιμήσουν λιγότερο ρυπογόνα αυτοκίνητα, προκαλώντας έτσι την οργή ψηφοφόρων στις αγροτικές περιοχές, καθώς τον Οκτώβριο του 2018 οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν.  
Οι θυμωμένοι οδηγοί και πολλοί άλλοι διαδηλωτές, κατηγορούν τον Macron ότι δεν έχει επαφή με τους απλούς Γάλλους πολίτες και η οργή αυτή μετουσιώθηκε στην εκστρατεία των «κίτρινων γιλέκων» το Σάββατο 17 Νοεμβρίου με τον αποκλεισμό αυτοκινητόδρομων σε ολόκληρη τη Γαλλία από περίπου 280.000 πολίτες.  
Σε μια άλλη δημοσκόπηση του IFOP, το 62% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει προτεραιότητα σε πολιτικές που θα ενισχύσουν τα εισοδήματα των νοικοκυριών, ακόμα και αν αυτό συνεπαγόταν βραδύτερη πρόοδο σε ένα φιλικό προς το περιβάλλον ενεργειακό μοντέλο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης