Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε 19 συλλήψεις και 22 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο

Σε 19 συλλήψεις και 22 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο
Στη Θεσσαλονίκη καταστράφηκε η Πολυτεχνική Σχολή ενώ 3 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Με επεισόδια, καταστροφές και συλλήψεις ολοκληρώθηκαν και φέτος οι εορτασμοί για το Πολυτεχνείο με το χώρο γύρω από αυτό να θυμίζει πεδίο μάχης.
Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 19 ατόμων. Αρχικά, έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αργότερα συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, στην περιοχή των Εξαρχείων.
Οι κουκουλοφόροι χρησιμοποιούσαν σαν ορμητήριο το Πολυτεχνείο
Οι 19 συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Επιπλέον, τραυματίστηκαν ελαφρά τρία άτομα.
Το βράδυ του Σαββάτου της 17η; Νοεμβρίου, ομάδες κουκουλοφόρων εκσφενδόνιζαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, ακόμη και φωτοβολίδες ευθείας βολής προς τους αστυνομικούς, ενώ τα ΜΑΤ απαντούσαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Φωτιές σε κάδους

Ακόμη και φωτοβολίδες ευθείας βολής πετούσαν οι κουκουλοφόροι

Η κατάσταση σήμερα (19/11) μέσα κι έξω από το χώρο του Πολυτεχνείου είναι αποκαρδιωτική καθώς η εικόνα καταστροφής είναι διάχυτη παντού.

Επεισόδια στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν όμως τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Πάτρα.
Στη Θεσσαλονίκη, τα επεισόδια ξέσπασαν κοντά στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, στην οδό Εγνατία, και συγκεκριμένα μπροστά στο Παλαί Ντε Σπορ.
Κουκουλοφόροι μπήκαν στη Σχολή μετά το τέλος της πορείας, έσπασαν αντικείμενα κι έστησαν οδοφράγματα, ενώ πετούσαν βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, που απαντούσαν με χρήση χημικών.
Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ έγιναν 14 προσαγωγές. Από αυτές μία μετατράπηκε σε σύλληψη.

«Μάχες» στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο


«Βροχή» οι βόμβες μολότοφ

Το χρονικό των επεισοδίων

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 19:00, όταν εκτοξεύθηκε η πρώτη βόμβα μολότοφ από την πλευρά της πλατείας Εξαρχείων, όπου βρίσκονται δεκάδες κουκουλοφόροι.
Στη συνέχεια ακολούθησε πραγματικός καταιγισμός από βόμβες μολότοφ εναντίον των ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας.
Αρκετοί εξ αυτών εκτιμάται ότι, εξήλθαν του Πολυτεχνείου ενώ στους δρόμους των Εξαρχείων οι άγνωστοι έχουν στήσει οδοφράγματα.
Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε ομάδες των ΜΑΤ κατά την πορεία που ακολούθησαν στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, προκειμένου να συναντηθούν με τους υπόλοιπους στα Εξάρχεια.
Οι αστυνομικοί απάντησαν με τη ρίψη χημικών και βομβίδες κρότου - λάμψης ενώ προσπαθούν να σπάσουν τα οδοφράγματα.
Μεγάλη ένταση σημειώθηκε όταν περνούσαν μπροστά από την ΓΑΔΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει 8 προσαγωγές.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν το μπλοκ των αναρχικών περνούσε από τη διασταύρωση Πανόρμου και Αλεξάνδρας.
Τη στιγμή εκείνη, ομάδα ατόμων επιτέθηκε κατά της αστυνομικής δύναμης μπροστά στο σταθμό του μετρό με πέτρες, καδρόνια και πυροσβεστήρες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.
Οι αστυνομικοί «απάντησαν» με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά, ενώ υπήρξε για λίγο καταδίωξη κατά την οποία προσήχθησαν τα οκτώ άτομα.

Προπηλακισμοί σε βάρος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έξω από την αμερικανική πρεσβεία

Προπηλακισμοί σε βάρος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 19:30 (17/11/2018) έξω από την αμερικανική πρεσβεία κατά την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά των μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στη συνέχεια εκτοξεύθηκαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα εναντίον τους.
Μάλιστα μερίδα διαδηλωτών κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους.
Μεταξύ άλλων αντιμέτωποι με την οργή των διαδηλωτών βρέθηκαν ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.
Κατά τα άλλα, στην αμερικανική πρεσβεία έφθασε ο κύριος όγκος της διαδήλωσης για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, λίγο μετά τις 18:00.
Οι διαδηλωτές έφθασαν μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία φωνάζοντας συνθήματα κατά των ΗΠΑ και του φασισμού.
Ακολούθησε ξεχωριστή πορεία του ΚΚΕ.
Στις 16.30 έφθασε η πορεία του «μπλοκ» με τη σημαία του Πολυτεχνείου, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.
Μόλις έφτασαν οι διαδηλωτές έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ύψωσαν τα χέρια τους πάνω από τη σημαία, τη δίπλωσαν και διαλύθηκαν.
Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η προσυγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων έξω από το πολυτεχνείο επί της οδού Πατησίων ενώ έκλεισαν κι οι πύλες του κτιρίου.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης