Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Νέα αναπτυξιακά προγράμματα για τα χωριά γύρω από τη Μόρια

Βίτσας: Νέα αναπτυξιακά προγράμματα για τα χωριά γύρω από τη Μόρια
Από τις αρχές του χρόνου το υπουργείο έχει μεταφέρει 24.000 άτομα από τα νησιά προς την ενδοχώρα, σύμφωνα με τον Δ. Βίτσα
Πλέγμα νέων αναπτυξιακών προγραμμάτων για τα χωριά γύρω από τη Μόρια στη Λέσβο δρομολογεί  το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, Δ. Βίτσας.
Ο κ. Βίτσας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, ανέφερε μάλιστα ότι  αυτό «δεν είναι δέσμευση, είναι κάτι που προχωράει», ενώ υπογράμμισε ότι δόθηκαν στη Μόρια δόθηκαν οι αποζημιώσεις του πρώτου κύκλου και «θα αρχίσουμε τη διαδικασία για τις αποζημιώσεις του δεύτερου κύκλου, το ίδιο και για το Χαλκειός στη Χίο».
Ακόμη, όπως σημείωσε, από τις αρχές του χρόνου το υπουργείο έχει μεταφέρει 24.000 άτομα από τα νησιά προς την ενδοχώρα και 2.500 από αρχές Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα, βελτιώνει την κατάσταση στις δομές φιλοξενίας σε όλη τη χώρα και η κυβέρνηση κάνει κινήσεις σε σχέση με την Ευρώπη για το θέμα του προσφυγικού.
«Προωθούμε την ιδέα ότι πρέπει να υπάρξει το Δουβλίνο 4, ωστόσο δύο χρόνια συζητάμε το Δουβλίνο 4 και επειδή κάποιες χώρες δεν συμφωνούν, δεν γίνεται», είπε ο κ. Βίτσας και συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα ζητά οι χώρες που συμφωνούν στην κοινή ευθύνη να προχωρήσουν μαζί.
Περαιτέρω, για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου ο κ. Βίτσας τόνισε ότι «το βασικό και για τις νέες γενιές και για τους μεγαλύτερους είναι να θυμούνται τα προτάγματα τα οποία υπάρχουν και εξελίσσονται.
Το πώς συγκροτείται σήμερα το αίτημα της ελευθερίας, συγκροτείται από τη δημοκρατία, συγκροτείται από τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κοινωνική αλληλεγγύη, την ανοχή και την ασφάλεια».
Σχετικά με τον προπηλακισμό στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ χθες στο Πολυτεχνείο ανέφερε ότι «όταν κάποιος προσπαθεί να εμποδίσει τον Νίκο Μανιό ή τον Θοδωρή Δρίτσα να καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο είναι σαν να σας εμποδίζει κάποιος να μπείτε στο σπίτι σας».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης