Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στην αμερικανική πρεσβεία έφθασε η πορεία για το Πολυτεχνείο - Ένταση στα Εξάρχεια

Στην αμερικανική πρεσβεία έφθασε η πορεία για το Πολυτεχνείο - Ένταση στα Εξάρχεια
Σε ήρεμο μέχρι στιγμής κλίμα η πορεία για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου
(upd3) Στην αμερικανική πρεσβεία έφθασε ο κύριος όγκος της διαδήλωσης για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, λίγο μετά τις 18:00 σήμερα (17/11/2018) ενώ ένταση επικρατεί στην περιοχή των Εξαρχείων.
Οι διαδηλωτές έφθασαν  μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία φωνάζοντας συνθήματα κατά των ΗΠΑ και του φασισμού.
Ακολουθεί ξεχωριστή πορεία του ΚΚΕ που βρίσκεται αυτή την ώρα στο ύψος του Πολεμικού μουσείου.
Στις 16.30 έφθασε η πορεία του «μπλοκ» με τη σημαία του Πολυτεχνείου, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.
Μόλις έφτασαν οι διαδηλωτές έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ύψωσαν τα χέρια τους πάνω από τη σημαία, τη δίπλωσαν και διαλύθηκαν.
Νωρίτερα  ολοκληρώθηκε η προσυγκέντρωση των  φοιτητικών συλλόγων έξω από το πολυτεχνείο επί της οδού Πατησίων ενώ έκλεισαν κι οι πύλες του κτιρίου.
Οι φοιτητικοί σύλλογοι με πορεία θα κατευθυνθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου θα περιμένουν τον κύριο όγκο της διαδήλωσης για την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.

Ένταση στα Εξάρχεια

Ένταση επικρατεί στην περιοχή των Εξαρχείων  στο περιθώριο της πορείας για το Πολυτεχνείο.
Λίγο πριν από τις 19:00 εκτοξεύθηκε βόμβα μολότοφ από την πλευρά της πλατείας Εξαρχείων, όπου βρίσκονται δεκάδες κουκουλοφόροι.
Αρκετοί εξ αυτών εκτιμάται ότι, εξήλθαν του Πολυτεχνείου ενώ στους δρόμους των Εξαρχείων οι άγνωστοι έχουν στήσει οδοφράγματα







Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Την ίδια ώρα δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας για τον εορτασμό της 45ης επετείου του Πολυτεχνείου με περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός.

Ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ να προβλέπει, μεταξύ άλλων, την παρουσία πολύ μεγάλης αστυνομικής δύναμης σε όλο το κέντρο και ειδικότερα έξω από αστυνομικά τμήματα και γενικότερα σε κτίρια όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες.
Παράλληλα, πάνω από το κέντρο της Αθήνας θα πετούν συνεχώς μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), καθώς και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, προκειμένου να κατοπτεύεται όλη η περιοχή και να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αφορούν όλο το οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

14:50 Σταδίου

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.
Η ΣΤΑΣΥ ΑΕ θα προχωρήσει σε διαδοχικό κλείσιμο σταθμών του μετρό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους σταθμούς «Μέγαρο Μουσικής», ο οποίος θα κλείσει στις 15:00, «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα», που θα κλείσουν στις 16:30.
Ωστόσο όλα τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά, με τους συρμούς να διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς.
Οι σταθμοί θα ανοίξουν όταν ολοκληρωθεί η πορεία και ύστερα από σχετικές οδηγίες της αστυνομίας.
Τροποποιήσεις θα γίνουν και στα δρομολόγια και στις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία - τρόλεϊ), σύμφωνα με απόφαση που πήραν οι «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.». Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης