Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Σχεδόν 270.000 πρόσφυγες έχουν επιστρέψει στην Συρία

Ρωσία: Σχεδόν 270.000 πρόσφυγες έχουν επιστρέψει στην Συρία
Σχεδόν 270.000 πρόσφυγες έχουν επιστρέψει στην Συρία, λένε οι Ρώσοι
Σχεδόν 270.000 πρόσφυγες από την Συρία έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με υπολογισμούς των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων.
Το υπουργείο Άμυνας της Μόσχας ανακοίνωσε πως σχεδόν 6.000 πρόσφυγες επέστρεψαν από το εξωτερικό μόνον την τελευταία εβδομάδα.
Ωστόσο, οι αριθμοί αυτοί απέχουν πολύ από τα περίπου 5,6 εκατομμύρια ανθρώπους που εκτιμάται ότι έχουν εγκαταλείψει την χώρα αφότου άρχισε ο εμφύλιος πόλεμος το 2011.
Η Ρωσία και η κυβέρνηση του Προέδρου Bashar al-Assad ενθαρρύνουν τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, υποστηρίζοντας ότι η βία έχει καταλαγιάσει χάρη στις κατά τόπους εκεχειρίες που έχει πετύχει η Μόσχα.
Την Κυριακή η Δαμασκός αναθεώρησε νόμο που ουσιαστικά δρομολογούσε την κατάσχεση των κατεστραμμένων σπιτιών πολλών προσφύγων, δίνοντας στους πρώην ενοίκους προθεσμία ενός έτους για να δηλώσουν τα ακίνητά τους σε ζώνες που θα ανοικοδομηθούν.
Ωστόσο, μεγάλο μερίδιο των προσφύγων που έχουν καταφύγει στον Λίβανο, στην Ιορδανία, την Συρία και την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πειστεί.
Σε μία ένδειξη πως η βία δεν έχει εξαλειφθεί, η υπηρεσία UNICEF των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι το πρώτο εννεάμηνο του έτους έχασαν την ζωή τους 870 παιδιά, αριθμός ρεκόρ κατά τη διάρκεια του συριακού εμφυλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης