Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Το χάος του Brexit και τα βασικά σενάρια για το μέλλον της May

Goldman Sachs: Το χάος του Brexit και τα βασικά σενάρια για το μέλλον της May
Ακόμη και πιθανότητα προκήρυξης πρόωρων εκλογών και ακολούθως δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit «βλέπει» η Goldman Sachs
Με τη μάχη για το Brexit να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο εσωτερικό της Βρετανίας και την πρωθυπουργό Theresa May να βρίσκεται αντιμέτωπη ακόμη και με απώλεια της εξουσίας, η Goldman Sachs εξετάζει μία σειρά θεμάτων που αφορούν την όλη υπόθεση, αλλά και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.
Όπως τονίζει ο στρατηγικός αναλυτής του χρηματοπιστωτικού ομίλου Adrian Paul, υπάρχουν τρία εναλλακτικά ενδεχόμενα αναφορικά με τη συγκεκριμένη συμφωνία.
Πρόκειται για τις ακόλουθες:

- Ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή των Κοινοτήτων,
- Δεύτερο δημοψήφισμα και
- Έξοδος από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Ο αναλυτής της Goldman εμφανίζεται αισιόδοξος ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν κάποιες ακραίες καταστάσεις, ενώ τονίζει ότι «η Βρετανία έχει προγραμματιστεί να εγκαταλείψει την ΕΕ στα τέλη Μαρτίου 2019.
Παρά την κλιμάκωση των αντιρρήσεων διατηρούμαι το βασικό μας σενάριο ενεργό βάσει του οποίου η Βουλή των Κοινοτήτων θα εγκρίνει τη συμφωνία.
Είναι κλασσικό, πλέον, κάθε φορά που γίνονται διαπραγματεύσεις στην Ευρώπη να φθάνουν στα άκρα, πριν κλείσουν θετικά».
Παράλληλα η Goldman Sachs απαντά σε ορισμένα βασικά ερωτήματα αναφορικά με την όλη διαδικασία.
Αφού πρώτα η συμφωνία εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο της Βρετανίας θα πρέπει να ακολουθήσει, πιθανότερα τον Δεκέμβριο 2018, η ψήφισή ή η απόρριψή της από τη Βουλή των Κοινοτήτων, στην οποία, πάντως, η Theresa May διαθέτει ισχνή πλειοψηφία.
Προκειμένου να ψηφιστεί η συμφωνία η May στηρίζεται στους 10 βουλευτές του κόμματος DUP, ενώ η όλη υπόθεση έχει γίνει αρκετά πιο δύσκολη, με δεδομένες τις μεγάλες αντιρρήσεις που έχουν εκφράσει βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος και φυσικά τη σωρεία παραιτήσεων που ακολούθησε το υπουργικό συμβούλιο στα μέσα της εβδομάδας.
Σε περίπτωση, πάντως, που η συμφωνία δεν «περάσει» από το κοινοβούλιο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμη και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στη Βρετανία, οι οποίες μπορεί να συνοδευθούν και από ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης