Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Teneo Intelligence: Τελευταίο παράδειγμα οπισθοχώρησης της Ελλάδας, οι συντάξεις - Δεν υπάρχει αναπτυξιακή στρατηγική

Teneo Intelligence: Τελευταίο παράδειγμα οπισθοχώρησης της Ελλάδας, οι συντάξεις - Δεν υπάρχει αναπτυξιακή στρατηγική
Αναλυτής της Teneo Intelligence υποστηρίζει ότι οι ελληνικές πολιτικές δεν έχουν αλλάξει παρά τα προγράμματα διάσωσης και την οικονομική κρίση 
Την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο οπισθοχώρησης της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων εκφράζουν ορισμένοι αναλυτές με αφορμή το θέμα των συντάξεων.
«Η πρόθεση του Τσίπρα να κάνει πιο ήπια την σχεδιαζόμενη περικοπή των συντάξεων είναι το τελευταίο παράδειγμα οπισθοχώρησης στις μεταρρυθμίσεις που συνεχίζεται μετά το τέλος του προγράμματος διάσωσης» δήλωσε ο Wolfango Piccoli συν-πρόεδρος της Teneo Intelligence και πρόσθεσε ότι «η διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων έχει "παγώσει" και δεν υπάρχει καμία αναπτυξιακή στρατηγική» δήλωσε ο ίδιος στο Bloomberg.
Αν και ο Τσίπρας ζήτησε και έλαβε τη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων του πριν να προχωρήσει στην αποφυγή των μειώσεων, ο Piccoli βλέπει μικρή αλλαγή σε σχέση τις πρακτικές του παρελθόντος στην Ελλάδα.
«Εξετάζοντας τα αρχικά στάδια της προεκλογικής εκστρατείας και τις διάφορες δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, φαίνεται ότι δεν έχουν αλλάξει πολλά στις πολιτικές της Ελλάδας παρά τα τρία προγράμματα διάσωσης και την οικονομική κρίση» επισημαίνει ο ίδιος.
Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση και η Κομισιόν επιμένουν ότι η μη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων για το 2019 δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα βγαίνει από τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης