Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Το Brexit αποδεικνύει ότι η έξοδος από την ενιαία αγορά της ΕΕ είναι δαπανηρή

Le Maire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Το Brexit αποδεικνύει ότι η έξοδος από την ενιαία αγορά της ΕΕ είναι δαπανηρή
Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας χαρακτήρισε ως «ψεύτες» πολλούς Βρετανούς πολιτικούς οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ του Brexit
Τη θέση ότι η ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί μία «σημαντική δύναμη» για το παγκόσμιο εμπόριο, διατύπωσε σήμερα (16/11) ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire, προσθέτοντας ότι η Βρετανία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μία «οικονομική καταστροφή» εάν αποχωρήσει.
Ειδικότερα, ο κ. Le Maire δήλωσε ότι «η απόσυρση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει ότι η έξοδος από την ενιαία αγορά είανι πολύ δαπανηρή», ενώ υπερασπίστηκε την ενιαία αγορά της ΕΕ, χαρακτηρίζοντάς την ως «σημαντική δύναμη για το παγκόσμιο εμπόριο».
Ο ίδιος αποκάλεσε χαρακτήρισε ως «ψεύτες» ορισμένους Βρετανούς πολιτικούς, λέγοντας ότι εξαπάτησαν τους ψηφοφόρους ισχυριζόμενοι ότι η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι εύκολη και προς το συμφέρον τους.
«Πιστεύω ότι πολλοί Βρετανοί πολιτικοί είπαν ψέματα στον βρετανικό λαό, λέγοντας ότι ήταν ήταν απλό να βγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να υπάρχουν αρνητικές συνέπεις για την καθημερινή ζωή των πολιτών», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Παρίσι.
Παράλληλα, πρόεθσεσε ότι το Brexit αποτελεί ένα «ιστορικό λάθος», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «η έξοδος από μία εκ των σημαντικότερων οικονομικών αγορών του κόσμου είναι ένα λάθος με πολύ ισχυρές αρνητικές συνέπειες».
Νωρίτερα, ο Γάλλος υπουργός είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit ως «καλά νέα» για τη γαλλική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης