Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari (Fed): Δεν χρειάζεται να αυξήσουμε περαιτέρω τα επιτόκια - Δεν υπάρχουν σημάδια υπερθέρμανσης της οικονομίας

Kashkari (Fed): Δεν χρειάζεται να αυξήσουμε περαιτέρω τα επιτόκια - Δεν υπάρχουν σημάδια υπερθέρμανσης της οικονομίας
Ο πρόεδρος της Minneapolis Fed κάλεσε τους υπόλοιπους αξιωματούχους της τράπεζας να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια «μέχρι να αυξηθεί ο πληθωρισμός»
Τη θέση ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να σταματήσει προσωρινά την αύξηση των επιτοκίων, διατύπωσε σήμερα (16/11) ο πρόεδρος της Minneapolis Fed, Neel Kashkari, ο οποίος υποβάθμισε την αύξηση των μισθών στις ΗΠΑ με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων εννέα ετών.
Ειδικότερα, μιλώντας σε συνέδριο στην Μινεσότα, ο κ. Kashkari δήλωσε ότι ο δείκτης που αφορά την αύξηση των μισθών «ενισχύθηκε λίγο», αλλά όχι τόσο πολύ «σε ιστορικό πλαίσιο», γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερη χαλάρωση στην αγορά εργασίας, απορρίπτοντας παράλληλα την αντίληψη ότι το εύρος επιτοκίων πρέπει να αυξηθεί.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις υπερθέρμανσης της αμερικανικής οικονομίας, οι οποίες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με αυστηρότερους όρους χρηματοδότησης, ενώ πρόσθεσε ότι τα επιτόκια βρίσκονται «πολύ κοντά» σε ουδέτερο επίπεδο, γεγονός που θα καθιστούσε την παύση της αύξησης «κατάλληλη».
Ερωτηθείς για την κριτική που άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, στη στρατηγική της Fed για σταδιακή αύξηση των επιτοκίων, ο πρόεδρος της Minneapolis Fed κατέστησε σαφές ότι το σχετικό γεγονός δεν επηρεάζει τη λήψη απόφάσεων της τράπεζας.
Σε ότι αφορά το ζήτημα των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ο κ. Kashkari εξέφρασε τη στήριξή του απέναντι «στην ανάγκη σκληρής στάσης στην Κίνα», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν «κίνδυνοι και κόστος» από μία τέτοια στρατηγική.
«Τα είκοσι χρόνια σοβαρών συνομιλιών δεν έχουν οδηγήσει σε πολλά, γι' αυτό πρέπει να εξερευνήσουμε άλλους τρόπους για να κρατήσουμε την Κίνα ώστε να έχει δίκαιο εμπόριο και να ανοίξει την αγορά της», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Neel Kashkari, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι δασμοί των δύο χωρών δεν έχουν επηρεάσει ακόμα τις ΗΠΑ.
Αναφορικά με την παγκόσμια οικονομία, ο πρόεδρος της Minneapolis Fed εμφανίστηκε «έκπληκτος» με το γεγονός ότι έχει σημειωθεί επιβράδυνση της ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης