Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Σε υπαρξιακή κρίση η Μ. Βρετανία - Συμφωνούν να μην... συμφωνήσουν σε τίποτα

tags :
Citigroup: Σε υπαρξιακή κρίση η Μ. Βρετανία - Συμφωνούν να μην... συμφωνήσουν σε τίποτα
Η αβεβαιότητα σχετικά με οποιαδήποτε επένδυση στο Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει επικίνδυνα υψηλή
Η συμφωνία του Υπουργικού Συμβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με το σχέδιο εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έπρεπε να αποτελέσει το ορόσημο στο δρόμο για ένα ομαλό Brexit ή, ίσως με μεγαλύτερη ακρίβεια τη λύση για την αποφυγή μιας άκρως αποδιοργανωτικής εξόδου.
Αντ 'αυτού, η "χορωδία" της αντίθεσης στο σχέδιο συμφωνίας και οι παραιτήσεις ορισμένων μελών του υπουργικού συμβουλίου σηματοδοτούν μια υπαρξιακή κρίση για τη χώρα.
Αυτό αναφέρει η Citigroup στο σημερινό σχόλιο για το Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι δεδομένης της ρευστότητας της πολιτικής κατάστασης και της έλλειψης προηγουμένων ή θεσμικών κατευθυντήριων γραμμών που θα επιτρέψουν να εκτιμηθεί η πορεία των γεγονότων, δεν είναι πολύ χρήσιμο να δοκιμάσει κανείς να μαντέψει ακριβώς τι μπορεί να συμβεί τώρα.
Οποιοσδήποτε αριθμός σεναρίων θεωρείται αδύνατο να θεωρήθει πιθανός.
Αυτό που θα μπορούσαν να κάνουν οι επενδυτές είναι να περιγράψουν μερικές σταθερές που μπορούν να βοηθήσουν στο να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο για το μέλλον.
Το μεγάλο συμπέρασμα τις τελευταίες ημέρες είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει ενότητα ή επαρκή νομιμότητα για να οδηγήσει σε μια ομαλή διαδικασία Brexit.
Ομοίως, άλλες πιθανές κυβερνήσεις, είτε πρόκειται για έναν νέο ηγέτη είτε για ένα νέο κόμμα, δεν προσφέρουν ρεαλιστικές προοπτικές.
Η συνέπεια είναι ότι η αβεβαιότητα σχετικά με το περιβάλλον λειτουργίας οποιαδήποτε επιχείρησης και οποιασδήποτε επένδυσης στο Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει επικίνδυνα υψηλή για τους επόμενους μήνες, καταλήγει η Citigroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης