Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ένταση στο Πολυτεχνείο –Φοιτητές προπηλάκισαν την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ - Έντονες αντιδράσεις

Ένταση στο Πολυτεχνείο –Φοιτητές προπηλάκισαν την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ - Έντονες αντιδράσεις
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τον χώρο του Πολυτεχνείου χωρίς να καταθέσει στεφάνι
(upd2) Ένταση επικράτησε νωρίς σήμερα το πρωί στο Πολυτεχνείο όταν η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που επιχείρησε να καταθέσει στεφάνι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, προπηλακίστηκε και αποχώρησε.
Ομάδες φοιτητών που βρίσκονταν στην πύλη του Πολυτεχνείου, εμπόδισαν την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούνταν μεταξύ άλλων από τους Κώστα Γαβρόγλου, Παναγιώτη Ρήγα, Νίκο Τόσκα,  Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Φίλη και Θοδωρή Δρίτσα να περάσουν στον χώρο του Ιδρύματος.
Οι συγκεντρωμένοι τους έσπρωχναν, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατόρθωσε να καταθέσει στεφάνι και τα στελέχη του αποχώρησαν.

ΣΥΡΙΖΑ: Η εξέγερση του Νοέμβρη δεν έχει ιδιοκτήτες – Ανήκει στον ελληνικό λαό

«Η εξέγερση του Νοέμβρη δεν έχει ιδιοκτήτες» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τον προπηλακισμό που δέχθηκε αντιπροσωπεία του κόμματος που επιχείρησε να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου.
«Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του παρεμποδίστηκε από το να καταθέσει στεφάνι στον χώρο του Πολυτεχνείου από αυτόκλητους ιδιοκτήτες του εορτασμού.
Παρεμποδίστηκαν στελέχη του αντιδικτατορικού αγώνα και αγωνιστές της Αριστεράς από μια ακραία μειοψηφία που προσπάθησε να καπηλευτεί τον εορτασμό.
Η εξέγερση του Νοέμβρη δεν έχει ιδιοκτήτες.
Ανήκει στον ελληνικό λαό και την ελληνική νεολαία, εμπνέει και ζει στους αγώνες του σήμερα ενάντια στον φασισμό, στους αγώνες για τη διαρκή διεύρυνση της δημοκρατίας» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ποτάμι: Όσοι τραμπουκίζουν εκπρόσωπους πολιτικών οργανώσεων, αρνούνται το ίδιο το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Την θέση ότι όσοι τραμπουκίζουν κι εμποδίζουν εκπροσώπους πολιτικών οργανώσεων  να καταθέσουν στεφάνια στο όνομα της υπεράσπισης κάποιων δικών τους ιδεών, αρνούνται το ίδιο το νόημα της εξέγερσης διατυπώνει το Ποτάμι αναφερόμενο στον προπηλακισμό που δέχθηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το πρωί από ομάδα φοιτητών στην προσπάθεια τους να καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο.
«Το Πολυτεχνείο συμβολίζει τον αγώνα για ελευθερία.
Όσοι τραμπουκίζουν κι εμποδίζουν εκπροσώπους πολιτικών οργανώσεων  να καταθέσουν στεφάνια στο όνομα της υπεράσπισης κάποιων δικών τους ιδεών, αρνούνται το ίδιο το νόημα της εξέγερσης» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Ποτάμι.

Ρήγας: Όσοι τους καθοδηγούν πολιτικά, να σκεφτούν ότι τέτοιες ενέργειες προσφέρουν κακές υπηρεσίες

Στον προπηλακισμό που δέχθηκε από ομάδα φοιτητών νωρίτερα σήμερα το πρωί στο Πολυτεχνείο η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Ρήγας.
«Η παρουσία η δική μου έχει και μία συμβολική αξία, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πιστές στο Σύνταγμα και στη Δημοκρατία.
Νομίζω ότι αυτό το οποίο επιχείρησε μία ομάδα νέων ανθρώπων να μην επιτρέψει την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ εκεί, δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στη Δημοκρατία» υποστήριξε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Ρήγας που συμμετείχε στην αντιπροσωπεία.
«Όσοι τους καθοδηγούν πολιτικά, να σκεφτούν ότι σήμερα και όταν μέσα στη Βουλή νοσταλγοί της Χούντας και του Παπαδόπουλου υπάρχουν τέτοιες ενέργειες προσφέρουν κακές υπηρεσίες.
Στην αντιπροσωπία ήταν άνθρωποι 70 και 80 ετών, οι οποίοι έχουν περάσει από τη Μακρόνησο, έχουν φυλακιστεί, έχουν δώσει και τη ζωή τους για τη Δημοκρατία στη χώρα μας παλεύοντας ενάντια στη Χούντα, δεν σεβάστηκαν ούτε αυτούς.
Θεωρώ ότι στους νέους αυτούς ανθρώπους δεν πρέπει να δίνονται τέτοια μηνύματα και να καθοδηγούνται με αυτό τον τρόπο» υπογράμμισε ο κ.Ρήγας.

Συρμαλένιος: Κάποιοι νομίζουν ότι το άσυλο είναι ιδιοκτησία τους

Την θέση ότι κάποιοι νομίζουν ότι το άσυλο είναι ιδιοκτησία τους διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Συρμαλένιος αναφερόμενος στον προπηλακισμό που δέχθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το πρωί από ομάδα φοιτητών στο Πολυτεχνείο, οι οποίοι δεν τους άφησαν να καταθέσουν στεφάνι στον χώρο.
«Ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα αλλά δεν υπήρχε λόγος να γίνει κάτι τέτοιο.
Εμείς δεν θέλαμε να εισέλθουμε βίαια στο Πολυτεχνείο ή να ζητήσουμε αστυνομική δύναμη.
Πρέπει να γίνει κατανοητό πως είναι δημοκρατικό δικαίωμα η κατάθεση στεφάνου.
Τα πράγματα έχουν πάρει μια άσχημη τροπή γενικότερα ως προς το πώς διαχειρίζεται ο καθένας τον χώρο του άλλου, και τον χώρο του ασύλου.
Κάποιοι χρησιμοποιούν αυτόν τον χώρο σαν να είναι δικός τους» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παπαδημούλης: Το Πολυτεχνείο είναι σύμβολο αγώνα για Δημοκρατία

Το Πολυτεχνείο είναι σύμβολο αγώνα για τη Δημοκρατία, δεν έχει «ιδιοκτήτες» υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.
«Το "Πολυτεχνείο", ήταν η αρχή του τέλους της δικτατορίας, που ολοκληρώθηκε με την προδοσία της Κύπρου από τη χούντα.
Για αυτό το μισούν και το συκοφαντούν οι φασίστες.
Το "Πολυτεχνείο" είναι σύμβολο αγώνα για δημοκρατία.
Δεν έχει "ιδιοκτήτες".
Και οι τραμπουκισμοί το λεκιάζουν!» επισημαίνει σε ανάρτηση του στο twitter ο κ.Παπαδημούλης.

(πρώτη ενημέρωση Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 09:14)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης