Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα κάγκελα το ΚΙΝΑΛ για τη στοχοποίηση του Σημίτη - Στα όρια της πολιτικής βεντέτας

Στα κάγκελα το ΚΙΝΑΛ για τη στοχοποίηση του Σημίτη - Στα όρια της πολιτικής βεντέτας
Το κλίμα βάρυνε και το άνοιγμα λογαριασμών του Κώστα Σημίτη αλλά και πρώην κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ
Διαστάσεις πολιτικής βεντέτας παίρνει η σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης - ΚΙΝΑΛ καθώς κλιμακώνεται η κόντρα για τη δεξαμενή ψηφοφόρων της Κεντροαριστεράς γεγονός που φάνηκε και από την δριμεία αντιπαράθεση που είχαν στη Βουλή Φώφη Γεννηματά και Αλέξης Τσίπρας.
Το κλίμα βάρυνε και το άνοιγμα λογαριασμών του Κώστα Σημίτη αλλά και πρώην κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Στον απόηχο αυτού του ελέγχου στους λογαριασμούς της οικογένειας του πρώην πρωθυπουργού ήρθε η επικοινωνία Γεννηματά - Σημίτη.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η ασπίδα προστασίας που επιχειρούν να υψώσουν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού με δημόσιες τοποθετήσεις τους.
Η αρχή έγινε από την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά η οποία νωρίς το πρωί της Πέμπτης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κώστα Σημίτη και συμφώνησαν να συναντηθούν την ερχόμενη Δευτέρα.
Στο τετ α τετ που θα έχουν η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ με τον πρώην πρωθυπουργό αναμένεται να εξετάσουν κοινό βηματισμό προκειμένου να αποκρούσουν τη σκανδαλολογία που κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό τις τελευταίες ημέρες.
Μάλιστα, στο Κίνημα Αλλαγής, υποστηρίζουν ότι επιχειρείται προσπάθεια απαξίωσης και εκλογικού διεμβολισμού από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.
Τη σκυτάλη από τη Φώφη Γεννηματά πήρε ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος κατά τη διάρκεια της ημέρας έκανε το δεύτερο τηλεφώνημα στον Κώστα Σημίτη για να του εκφράσει την συμπαράστασή του.
Μάλιστα συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να στήσει ένα νέο βρώμικο 89.
Τα βλέμματα στρέφονται πλέον στην Σύνοδο του Σοσιαλιστικού Κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου καθώς εκεί, θα βρεθούν πλάι - πλάι η Φώφη Γεννηματά και ο Αλέξης Τσίπρας.
Η κοινή παρουσία Τσίπρα-Γεννηματά είναι γεγονός ότι δεν ενθουσιάζει την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής και την Χαριλάου Τρικούπη,  ωστόσο είναι αναπόφευκτη. Άλλωστε, μόλις λίγες ημέρες πριν, ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε «ευρωπαϊκή ξεφτίλα» το ενδεχόμενο μιας απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ να επιδιώξει την μεταπήδηση από την Ευρωπαϊκή Αριστερά στους Δημοκράτες Σοσιαλιστές ενόψει ευρωεκλογών, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε εξαγωγή του κυνισμού και του ευτελισμού των αξιών που τα τελευταία χρόνια βιώνουμε στην Ελλάδα.
Σε κάθε περίπτωση, η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΚΙΝΑΛ, όλα δείχνουν ότι θα έχει κι άλλα επεισόδια με φόντο πάντα τη δεξαμενή των ψηφοφόρων της Κεντροαριστεράς.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης