Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Η ΕΥΠ δεν μοιράζεται πληροφορίες με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Καμμένος: Η ΕΥΠ δεν μοιράζεται πληροφορίες με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Καμμένος κατά ΕΥΠ, ΕΕ και ΝΑΤΟ
Επίθεση κατά της ΕΥΠ εξαπέλυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, υπογραμμίζοντας ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών δεν μοιράζεται πληροφορίες με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τόσο σε ό,τι αφορά το οργανωμένο έγκλημα, αλλά και στα θέματα που ενδεχομένως αφορούν στην τρομοκρατία.
Κατά την ομιλία του σε συνέδριο που διοργάνωσε το ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα με το armyvoice.gr, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Δεν μοιραζόμαστε πληροφορίες με τις υπηρεσίες πληροφοριών.
Οι υπηρεσίες πληροφοριών μοιράζονται πληροφορίες, μόνο εάν το επιθυμούν, με τους αρχηγούς των κυβερνήσεων.
Χτύπημα δεν είναι οι τρελοί ισλαμιστές μαχητές στη μέση μιας πόλης.
Μεγάλο χτύπημα είναι η χρήση ενός drone 500 ευρώ με βιολογικά ή χημικά όπλα 500 γραμμαρίων, τα οποία μπορούν να καταστρέψουν μια ολόκληρη πόλη».
Επίσης, ο ΥΠΕΘΑ έβαλε στο στόχαστρο και την ΕΕ, σημειώνοντας πως η Ένωση «είναι ανύπαρκτη για την αντιμετώπιση κρίσεων, ενώ είναι καλή μόνο για δεξιώσεις και συμφωνίες».
«Δεν είμαστε έτοιμοι να ενεργήσουμε μαζί», δήλωσε για τη συνεργασία στην ΕΕ και υποστήριξε πως υπάρχουν σε πολλές χώρες άνθρωποι που εκπαιδεύουν τρομοκράτες. Φέρνοντας ως παράδειγμα τη Γαλλία, τόνισε ότι σε αυτή, όπως και αλλού, «υπάρχουν δάσκαλοι και καθηγητές από τη Συρία, πρώην πολεμιστές που εκπαιδεύουν μαθητές να γίνουν τρομοκράτες, έχοντας ευρωπαϊκή ταυτότητα».
Σε ό,τι αφορά στο ΝΑΤΟ, είπε πως «δεν είναι έτοιμο», κατηγορώντας τη Βορειοατλαντική Συμμαχία ότι ασχολείται πιο πολύ με τη Ρωσία, παρά με τον κίνδυνο της τρομοκρατίας: «Κάθε χρόνο κάνει σενάρια ρωσικής επίθεσης στην Βόρεια Ευρώπη και αφήνει τη νοτιοανατολική Μεσόγειο χωρίς έλεγχο.
Εδώ είναι οι τρομοκράτες, η παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, η παράνομη διακίνηση όπλων και η παράνομη διακίνηση ανθρώπων.
Τα πλοία μας συμμετέχουν στο παιχνίδι να ψάχνουν τα ρωσικά υποβρύχια.
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο ΝΑΤΟ.
Αν δεν συνεργαστούμε με τη Ρωσία στο θέμα της τρομοκρατίας, είμαστε γυμνοί απέναντι στην τρομοκρατία».
Επιπλέον, σημείωσε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει σχετικά με τη συνέχιση της πολιτικής του καριέρας και για το λόγο αυτό οφείλει να πει αυτά που γνωρίζει.
«Είμαι ένα από τους πιο μεγάλους σε ηλικία υπουργούς Άμυνας στην Ευρώπη και δεν γνωρίζω εάν θα συνεχίσω την πολιτική μου καριέρα στο μέλλον, γι' αυτό και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης