Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bostic (Fed): Δεν απέχουμε πολύ από μια ουδέτερη νομισματική πολιτική

Bostic (Fed): Δεν απέχουμε πολύ από μια ουδέτερη νομισματική πολιτική
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠ δεν απέχει πολύ από μια ουδέτερη νομισματική πολιτική, δήλωσε ο πρόεδρος της Ατλάντα, Raphael Bostic
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) δεν απέχει πολύ από μια ουδέτερη νομισματική πολιτική, δήλωσε σήμερα (15/11/2018) ο πρόεδρος της Ατλάντα, Raphael Bostic.
Όπως δήλωσε, η Fed δεν βρίσκεται πολύ μακριά από το φτάσει σε ένα ουδέτερο βραχυπρόθεσμο επιτόκιο, ένας όρος που η κεντρική τράπεζα χρησιμοποιεί για να περιγράψει ένα επίπεδο που δεν είναι ούτε «διευκολυντικό» ούτε «περιοριστικό» για την ανάπτυξη.
«Δεν νομίζω ότι είμαστε πολύ μακριά από μια ουδέτερη πολιτική και ουδέτερη πολιτική είναι εκεί που θέλουμε να είμαστε», δήλωσε ο Bostic σε ομιλία στη Μαδρίτη.
«Μπορεί να μην είμαστε ακόμα εκεί, αλλά τείνω να πιστεύω ότι μια προσεκτική προσέγγιση, όπως αυτή που έχουμε, θα ήταν η κατάλληλη», συνέχισε.
Ο Bostic εξέφρασε, παράλληλα, ανησυχίες σχετικά με τον ρυθμό της παγκόσμιας ανάπτυξης καθώς και για το ποσοστό ανεργίας των ΗΠΑ, που είναι χαμηλότερο από αυτό που βλέπουν ως βιώσιμο οι αξιωματούχοι της Fed.
«Νομίζω ότι μια προσέγγιση διαχείρισης κινδύνου απαιτεί να εξετάσουμε τουλάχιστον το ενδεχόμενο τα ποσοστά ανεργίας, που είναι χαμηλότερα από το κανονικό για μια μακρά περίοδο, να είναι συμπτώματα μιας υπερθερμασμένης οικονομίας», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης