Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπόθεση Khashoggi: Η Ουάσινγκτον επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις σε 17 Σαουδάραβες

Υπόθεση Khashoggi: Η Ουάσινγκτον επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις σε 17 Σαουδάραβες
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις εναντίον 17 Σαουδαράβων αξιωματούχων
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα (15/11) στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις εναντίον 17 Σαουδαράβων αξιωματούχων που ενέχονται στον φόνο του δημοσιογράφου J. Khashoggi, μεταξύ των οποίων οικείοι του πρίγκιπα διαδόχου Mohammed bin Salman, την ώρα που ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών al Jubeir δήλωνε πως η χώρα του αρνείται τη διεθνή έρευνα που η Τουρκία ζήτησε να διεξαχθεί για τον φόνο.
Μεταξύ των προσώπων που είναι στόχοι των αμερικανικών κυρώσεων περιλαμβάνονται μέλη της προσωπικής φρουράς του πρίγκιπα, ο al Kahtani και ο M. Mutreb, καθώς και ο γενικός πρόξενος της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη al Otaibi, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.
Στο μεταξύ, ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ al Jubeir δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ριάντ πως η Σαουδική Αραβία διαθέτει οργανισμό που είναι αρμόδιος για τη διεξαγωγή ερευνών και ως εκ τούτου "απορρίπτει" το τουρκικό αίτημα για διεξαγωγή διεθνούς έρευνας.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, αν θεωρεί πως ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman δεν έχει καμιά σχέση με την υπόθεση, όπως υποστήριξε σήμερα ο γενικός εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας, ο al Jubeir απάντησε: "Απολύτως. Ο πρίγκιπας διάδοχος δεν έχει καμιά σχέση με το θέμα αυτό".
"Η υπόθεση είναι πλέον δικαστική και αντιμετωπίζεται από το δικαστικό σύστημα στη Σαουδική Αραβία", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.
Σίγουρα "υπάρχει ακόμη μυστήριο και ελπίζουμε πως οι αδελφοί μας στην Τουρκία" θα βοηθήσουν τη Σαουδική Αραβία να διαλύσει το σκοτάδι που απομένει, συνέχισε, την ώρα που εξακολουθεί να μην έχει βρεθεί το διαμελισμένο πτώμα του δημοσιογράφου.
Ο al Jubeir εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι συνεχίζεται μια "βίαιη εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας και του Κατάρ" εναντίον του σαουδαραβικού βασιλείου.
"Είναι λυπηρό το γεγονός ότι γίνονται προσπάθειες να πολιτικοποιηθεί η υπόθεση αυτή", δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης