Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Έως και 1,40 δολάρια η στερλίνα στα τέλη 2018, αν «περάσει» η συμφωνία του Brexit στο βρετανικό Κοινοβούλιο

Nomura: Έως και 1,40 δολάρια η στερλίνα στα τέλη 2018, αν «περάσει» η συμφωνία του Brexit στο βρετανικό Κοινοβούλιο
«Άλμα» στη στερλίνα αναμένει η Nomura, αν «περάσει» η συμφωνία του Brexit στο βρετανικό Κοινοβούλιο 
Η στερλίνα αναμένεται να εκτοξευθεί μεταξύ 1,35 και 1,40 δολαρίων ΗΠΑ έως το τέλος του έτους, σε περίπτωση που «περάσει» από το βρετανικό κοινοβούλιο η συμφωνία Λονδίνου-Βρυξελλών για το Brexit, εκτιμά ο αναλυτής της Nomura, Jordan Rochester.
Επί του παρόντος (22:20), όπως φαίνεται και παρακάτω, η λίρα διαπραγματεύεται γύρω από τα 1,30 δολάρια ΗΠΑ.



Βέβαια, «πονοκέφαλο» για το βρετανικό νόμισμα θα αποτελέσουν ενδεχόμενες ανακατατάξεις στην κυβέρνηση της πρωθυπουργού Theresa May, προειδοποιεί ο αναλυτής, μιλώντας στο CNBC.
«Το επόμενο βήμα» για την πορεία τη λίρας εξαρτάται από το τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η Τράπεζα της Αγγλίας, το 2019, υπογραμμίζεται.
Μάλιστα, αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για νέες αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο έτος, τότε η λίρα ενδέχεται να φθάσει τα 1,50 δολάρια έως το τέλος του 2019, εκτιμάται.
Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η Theresa May εξασφάλισε τη στήριξη του συνόλου των υπουργών, αναφορικά με το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit.
Το υπουργικό συμβούλιο διήρκησε αρκετές ώρες, ενώ βάσει του αρχικού προγραμματισμού η κυρία May θα έδινε συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας του.
Όμως αποφασίστηκε τελικώς να προχωρήσει, απλά, σε μία σύντομη δήλωση και να πραγματοποιήσει επίσημες ανακοινώσεις την Πέμπτη 15/11 στο βρετανικό κοινοβούλιο, το οποίο θα ενημερώσει για τη συμφωνία.
Επιπρόσθετα, η κυρία May δεν παρέλειψε να τονίσει ότι υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει και μάλιστα υποστήριξε ότι «ο δρόμος μπροστά μας δεν είναι εύκολος», αλλά εμφανίστηκε βέβαιη ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι προς το εθνικό συμφέρον της Βρετανίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης