Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετική η Lagarde (ΔΝΤ) στη δημιουργία ψηφιακού νομίσματος από τις κεντρικές τράπεζες

Θετική η Lagarde (ΔΝΤ) στη δημιουργία ψηφιακού νομίσματος από τις κεντρικές τράπεζες
Θετική η Christine Lagarde (ΔΝΤ) στη δημιουργία ψηφιακού νομίσματος από τις κεντρικές τράπεζες
«Η τεχνολογία αλλάζει, το ίδιο πρέπει να κάνουμε κι εμείς», διαμήνυσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Christine Lagarde, εκτιμώντας ότι οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο δημιουργίας κρυπτονομισμάτων.
Η Γαλλία αξιωματούχος έχει εκφράσει και στο παρελθόν μία πιο φιλική στάση προς τον κλάδο ψηφιακών νομισμάτων, σε σύγκριση με την πλειοψηφία των αρχών.
Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, τον περασμένο Απρίλιο υπογράμμισε πως οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να μειώσουν το κόστος συναλλαγών και να επιταχύνουν τις διασυνοριακές πληρωμές, χάρη στην τεχνολογία blockchain.
«Πιστεύω ότι πρέπει να εξετάσουμε τη δυνατότητα έκδοσης ψηφιακού νομίσματος.
Μπορεί να υπάρχει ρόλο για το κράτος να παρέχει χρήματα στην ψηφιακή οικονομία», αναφέρει μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τα αρχεία της ομιλίας -όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης- που θα πραγματοποιήσει αύριο 15/11, στη Σιγκαπούρη (Singapore Fintech Festival).
Εστιάζοντας στην εγχώρια χρήση της αναδυόμενης τεχνολογίας, η κα Lagarde δήλωσε ότι τα ψηφιακά νομίσματα θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις συνθήκες των επιχειρήσεων σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου τα μετρητά δεν μπορούν πλέον να αποτελούν επιλογή, προσθέτοντας ότι ο ιδιωτικός τομέας δείχνει ελάχιστο ενδιαφέρον για τη βοήθεια των περιθωριοποιημένων κοινοτήτων.
«Γνωρίζουμε ότι οι τράπεζες δεν σπεύδουν να εξυπηρετήσουν φτωχούς και αγροτικούς πληθυσμούς», σχολίασε.
Η ιδέα ενός ψηφιακού νομίσματος που εκδίδεται από την κεντρική τράπεζα, ενδυναμώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης