Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ένας χρόνος Κίνημα Αλλαγής – Οι προκλήσεις και το στοίχημα στο δρόμο προς την κάλπη

Ένας χρόνος Κίνημα Αλλαγής – Οι προκλήσεις και το στοίχημα στο δρόμο προς την κάλπη
Στις 19:00 το απόγευμα η ομιλία της Φώφης Γεννηματά
Έναν χρόνο συμπληρώνει σήμερα Δευτέρα 12 Νοεμβρίου το Κίνημα Αλλαγής με την επικεφαλής του Φώφη Γεννηματά να επιχειρεί με την ομιλία της στο γήπεδο του Σπόρτινγκ στις 19:00 το απόγευμα να εμπνεύσει εκ νέου τους τουλάχιστον 212.000 πολίτες, οι οποίοι διαψεύδοντας και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, είχαν μεταβεί στις κάλπες για να στηρίξουν τη δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας.
Στον έναν χρόνο που μεσολάβησε από τα πρώτα γενέθλια του Κινήματος Αλλαγής, το σημαντικότερο γεγονός ήταν αναμφίβολα η αποχώρηση του Ποταμιού από το κοινό εγχείρημα.
Κίνηση που αν μη τι άλλο απογοήτευσε ένα μεγάλο μέρος κεντρώων ψηφοφόρων, οι οποίοι ήλπιζαν ότι αυτήν την φορά θα υπήρχε μια πραγματική ένωση δυνάμεων και το Κίνημα θα εξελισσόταν στον τρίτο πόλο, μπαίνοντας σφήνα στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ.
Σε κάθε περίπτωση οι επόμενοι μήνες και έως την ημέρα των εκλογών (ευρωεκλογών, αυτοδιοικητικών και εθνικών) είναι εξαιρετικά κρίσιμοι.
Το στοίχημα παραμένει.
Όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να ενισχύσει τη δυναμική και τα ποσοστά του.
Και για να το επιτύχει αυτό, θα πρέπει η κα.Γεννηματά αφενός να ξεκαθαρίσει τα πολιτικά βήματα και την κατεύθυνση του Κινήματος Αλλαγής και αφετέρου να ξεδιπλώσει το πολιτικό της αφήγημα για την επόμενη ημέρα της χώρας.
Και αυτό θα πρέπει να το πράξει, γνωρίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση.
Πίεση από την κοινωνία, η οποία «χρέωσε» και εξακολουθεί να «χρεώνει» στο ΠΑΣΟΚ το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τα δεινά που πέρασε και περνά σήμερα η χώρα.
Πίεση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξακολουθεί να στοχεύει στην ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων, όπως άλλωστε δείχνουν οι τελευταίες κινήσεις και πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και η προσπάθεια του να αναλάβει εκείνος να τεθεί επικεφαλής των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων του τόπου.
Οι προκλήσεις είναι τεράστιες για την Φώφη Γεννηματά.
Και το έργο της κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι.
Καθώς πέρα από το να αντιμετωπίσει την «καχυποψία» της κοινωνίας και τις πολιτικές «παρεμβολές» του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα, καλείται να διαμορφώσει ένα ελκυστικό, εναλλακτικό και συνάμα πειστικό πολιτικό αφήγημα που θα δείχνει ότι το Κίνημα Αλλαγής, το πιο νέο κόμμα, έχει πράγματι σύγχρονο πολιτικό λόγο που όχι μόνο αφουγκράζεται, κατανοεί τα προβλήματα της κοινωνίας και δίνει λύσεις αλλά και μπορεί να δώσει νέα πνοή στο πολιτικό σκηνικό.
Το στοίχημα για το Κίνημα Αλλαγής και τη Φώφη Γεννηματά είναι τεράστιο.
Όμως, πλέον η μοίρα τους είναι στα χέρια τους.
Οι 212.000 πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, και επί της ουσίας στη γέννηση του, τους έδωσαν αυτήν την ευχέρεια.
Και από αυτούς, τις ιδέες και τις προτάσεις τους, εξαρτάται πλέον το εάν θα καταφέρουν να φύγουν από το σημερινό πολιτικό «περιθώριο». και από «πολιτικό συμπλήρωμα» ή δεκανίκι της επόμενης κυβέρνησης όπως το θέλουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, βάλουν τις βάσεις για να επιστρέψουν ως πρωταγωνιστές στην εγχώρια πολιτική σκηνή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης