Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,4% για το δ΄ τρίμηνο 2018 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,4% για το δ΄ τρίμηνο 2018 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Σύμφωνα με την Bank of France, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας σημείωσε επιβράδυνση τον Οκτώβριο του 2018
Στασιμότητα της γαλλικής οικονομίας για το τέταρτο τρίμηνο του 2018 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία του μηνιαίου δείκτη επιχειρηματικής δραστηριότητας τα οποία δημοσιεύθηκαν σήμερα (12/11).
Ειδικότερα, η Bank of France αναμένει ότι το ΑΕΠ της Γαλλίας θα αυξηθεί κατά 0,4% για το τέταρτο τρίμηνο του έτους, διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης με το προηγούμενο τρίμηνο, παρά το γεγονός ότι οι αρχικές εκτιμήσεις της Τράπεζας έκαναν λόγο για επιτάχυνση στο 0,5%.
Παράλληλα, σύμφωνα με τους οικονομολόγους, το γαλλικό ΑΕΠ θα πρέπει να αυξηθεί κατά 0,8% για το τελευταίο τρίμηνο του έτους, ώστε να επιτευχθεί ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης του 1,7% που προέβλεπε η κυβέρνηση της χώρας.
Όπως αναφέρουν τα σημερινά στοιχεία της Bank of France, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας σημείωσε επιβράδυνση για τον Οκτώβριο του 2018, εξαιτίας κυρίως της υποτονικότητας στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπου οι νέοι κανονισμοί είχαν αντίκτυπο στην παραγωγή των οχημάτων.
Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος που αφορά τον μεταποιητικό κλάδο υποχώρησε στις 103 μονάδες, έναντι 103 μονάδων τον Σεπτέμβριο, ενώ ο δείκτης του κλάδου υπηρεσιών παρέμεινε αμετάβλητος.
Επιπλεόν, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος που αφορά τον κατασκευαστικό κλάδο σημείωσε άνοδο, παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις αναμένουν επιβράδυνση της παραγωγής κατά τον Νοέμβριο.
Σε ότι αφορά τις προοπτικές του μεταποιητικού κλάδου για τον Νοέμβριο, αναμένεται να σημειωθεί επιτάχυνση της δραστηριότητας, ενώ κλάδος υπηρεσιών αναμένεται να διατηρήσει παρόμοιους ρυθμούς ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης