Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Αυξάνουν σημαντικά τα ποσοστά τους οι Πράσινοι στη Γερμανία - Τρεις μονάδες πίσω από τη Merkel

Bild: Αυξάνουν σημαντικά τα ποσοστά τους οι Πράσινοι στη Γερμανία -  Τρεις μονάδες πίσω από τη Merkel
To CDU/CSU παραμένει στο 25% ενώ οι Πράσινοι ανεβαίνουν στο 22% και στο 15% οι Σοσιαλδημοκράτες
Ραγδαία είναι η άνοδος των Πρασίνων στη Γερμανία καθώς σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση βρίσκονται μόλις 3 μονάδες πίσω από τους Χριστιανοδημοκράτες της Merkel.
Δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Emnid που δημοσιεύει σήμερα (11/11) η γερμανική Bild am Sonntag δείχνει ότι η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) της γερμανίδας καγκελαρίου παραμένει στο 25%, ενώ οι Πράσινοι κερδίζουν δύο μονάδες και ανεβαίνουν στο 22%.
Ακολουθούν με 15% οι Σοσιαλδημοκράτες, (SPD) (ενισχυμένοι κατά 1 μονάδα) και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), με την Αριστερά να υποχωρεί κατά μία μονάδα στο 9% και τους Φιλελεύθερους να παραμένουν στο 8%.



Η άνοδο των Πρασίνων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην προτίμηση των γυναικών ψηφοφόρων μεταξύ των οποίων αναδεικνύονται πρώτη δύναμηόπου το 28% στηριζει τους Πράσινους και το 27% το CDU/CSU.



Αντίθετα, οι άνδρες ψηφοφόροι στηρίζουν παραδοσιακά τους Συντηρητικούς της Merkel με 29% και το ακροδεξιό κόμμα AfD με 22% ενώ οι Πράσινοι είναι στην τέταρτη θέση με μόλις 16% μαζί με τους Σοσιαλδημοκράτες του SPD.
  



Στην ίδια δημοσκόπηση, η Γενική Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) ' Annegret Kramp-Karrenbauer εμφανίζεται ως η δημοφιλέστερη υποψηφιότητα για την διαδοχή της A. Merkel στην ηγεσία του κόμματος, η οποία προηγείται με 32% και ακολουθούν Friedrich Merz με 32% και ο υπουργός Υγείας Jens Spahn με 9%.
Το 14% των ερωτηθέντων απαντά ότι δεν επιθυμεί κανέναν από τους τρεις για την θέση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης