Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πρόταση για μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως εξετάζει η Σαουδική Αραβία

Πρόταση για μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως εξετάζει η Σαουδική Αραβία
H Σαουδική Αραβία θέλει να αναλάβει δράση, προκειμένου να αποτρέψει μια περαιτέρω διακύμανση των τιμών του μαύρου χρυσού
Πρόταση για μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως από τα μέλη του ΟΠΕΚ και άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες συζητά η Σαουδική Αραβία, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο δύο πηγές προσκείμενες στις διαβουλεύσεις.
Οι δύο πηγές ανέφεραν ότι μία τέτοια συμφωνία εξαρτάται από παράγοντες όπως το επίπεδο των εξαγωγών του Ιράν μετά την επιβολή των κυρώσεων από τις ΗΠΑ αλλά και οι σχετικές απαλλαγές από την απόφαση που δόθηκαν σε ορισμένες χώρες μεταξύ των οποίων η Ελλάδα.
Το Ριάντ αιφνιδιάστηκε από τις απαλλαγές που παραχωρήθηκαν σε κράτη, όπως η Κίνα και η Ινδία, μια κίνηση που επηρέασε σημαντικά  τις τιμές του πετρελαίου.
Τώρα, η Σαουδική Αραβία θέλει να αναλάβει δράση, προκειμένου να αποτρέψει μια περαιτέρω διακύμανση των τιμών του μαύρου χρυσού που έπεσε κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή (9/11).
Έτσι βρίσκεται σε συζητήσεις με σκοπό τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου για το 2019.
Βάσει της συμφωνίας, που θα εκπνεύσει στο τέλος του 2018, τα μέλη του ΟΠΕΚ και οι συνεργαζόμενες χώρες δεσμεύτηκαν να περιορίσουν την παραγωγή τους κατά περίπου 1, 8 εκατ. βαρέλια ημερησίως.  
Τα μέλη του ΟΠΕΚ και άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες θα συναντηθούν στη Βιέννη στις 6-7 Δεκεμβρίου 2018 προκειμένου να αποφασίσουν την πολιτική παραγωγής για το 2019.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης