Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπακώστα: Η συμφωνία Πολιτείας - Εκκλησίας δρομολογεί ζητήματα τα οποία για έναν αιώνα είχαν μπει κάτω από το χαλί

Παπακώστα: Η συμφωνία Πολιτείας - Εκκλησίας δρομολογεί ζητήματα τα οποία για έναν αιώνα είχαν μπει κάτω από το χαλί
"Η συμφωνία συγκλίνει, με αμοιβαίες υποχωρήσεις, σε αυτό που έχουμε λησμονήσει στην Ελλάδα, τη χρυσή τομή", σύμφωνα με την Κ. Παπακώστα
Σημαντική χαρακτηρίζει τη συμφωνία Πολιτείας – Εκκλησίας η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής και υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, τονίζοντας ότι «δρομολογεί ζητήματα τα οποία για έναν αιώνα είχαν μπει κάτω από το χαλί κυριολεκτικά, όπως για παράδειγμα η ακίνητη περιουσία».
Ειδικότερα, η κ. Παπακώστα σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρει ότι «με το κοινό ανακοινωθέν μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους.
Οι εποχές άλλαξαν και μας γνέφουν γεμάτες προσμονή να ανταποκριθούμε.
 Η Εκκλησία ακολουθεί τη φυσική της κοίτη, δηλαδή την υπηρέτηση του ορθόδοξου χριστιανικού δόγματος.
Η Πολιτεία μέσα στο θεσμικό δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργεί δίχως να υπεισέρχεται στα εσωτερικά της Εκκλησίας».
«Όπως και να έχει η συμφωνία συγκλίνει, με αμοιβαίες υποχωρήσεις, σε αυτό που έχουμε λησμονήσει στην Ελλάδα, τη χρυσή τομή. Ενισχύονται οι διακριτοί ρόλοι, θεσμοθετημένα πλέον, όλα τα σημαντικά θέματα τέθηκαν στο τραπέζι», υπογραμμίζει.
Αναφερόμενη στη Συμφωνία με την ΠΓΔΜ, μεταξύ άλλων, σημειώνει πως πρόκειται για «ένα μεγάλο εθνικό θέμα, το οποίο με ψυχραιμία και με υπευθυνότητα εμείς στο Ν.Ε.Ο. αντιμετωπίζουμε».
Μάλιστα, αναφέρει ότι ως πρόεδρος του έχει ήδη κάνει δημόσια γνωστή την πρότασή της στους πολίτες και τις επόμενες μέρες και καλέσει και τα πολιτικά κόμματα σε διάλογο, «επειδή θεωρούμε αναγκαία την ύπαρξη μιας ερμηνευτικής δήλωσης αμέσως μετά την Αναθεώρηση του Συντάγματος της γειτονικής χώρας, εφόσον ολοκληρωθεί».
 Για την αναθεώρηση του ελληνικού Συντάγματος, η κ. Παπακώστα προτρέπει «όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να μην εντάσσουν κορυφαία θεσμικά ζητήματα στην ατζέντα της μικροκομματικής τους ιδιοτέλειας».
Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι «θεσμικά, η θητεία της κυβέρνησης λήγει τον Οκτώβριο 2019» και πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της στην ώρα της, αλλά και ότι η Νέα Ελληνική Ορμή θα κατέλθει στις εκλογές «με συνεργασίες οι οποίες θα βασίζονται σε προγραμματικές συγκλίσεις».
Κάνοντας αναφορά στο θέμα του Ρουβίκωνα, η κ. Παπακώστα σημειώνει πως «πολιτεύεται επενδύοντας στα κενά που αφήνει το επίσημο κράτος».
Τέλος, για το αν θα γίνουν προσλήψεις στα Σώματα Ασφαλείας, η κ. Παπακώστα αναφέρει ότι «η Πυροσβεστική όσο και η Αστυνομία χρειάζονται νέο στελεχιακό δυναμικό, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε και την κλιματική αλλαγή και τις προκλήσεις της μικρής μεσαίας και μεγάλης παραβατικότητας, αλλά και το αγαθό της Ασφάλειας που είναι προϋπόθεση για Ελευθερία, Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης