Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παροχές, διορισμοί και σκάνδαλα, το τρίπτυχο της κυβερνητικής αντεπίθεσης

Παροχές, διορισμοί και σκάνδαλα, το τρίπτυχο της κυβερνητικής αντεπίθεσης
Ενισχύονται τα σενάρια πρόωρων εκλογών, τονίζουν πολιτικοί παρατηρητές
Στους διορισμούς και την παροχολογία επικεντρώνει την επικοινωνιακή της τακτική η κυβέρνηση.
Αυτό, όπως επισημαίνουν  πολιτικοί παρατηρητές ενισχύει και τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ενώ αρκετοί είναι πια αυτοί οι οποίοι πιστεύουν ότι ενδεχομένως η προσφυγή στις κάλπες να έρθει ακόμη και τον Φεβρουάριο.
Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η «πρόθεση» συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου η οποία όμως έχει προκαλέσει κραδασμούς που έφτασαν μέχρι το Φανάρι και κανείς δε γνωρίζει τι θα ακολουθήσει.
Στο Μέγαρο Μαξίμου, με το τρίπτυχο της αντεπίθεσης που επέλεξαν, επιχειρούν να αντιστρέψουν το δυσμενές κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα.
Συνεπώς, στόχος είναι να κλείσει η ψαλίδα με τη ΝΔ για να μπορεί η κυβέρνηση να προσδιορίσει τον χρόνο των βουλευτικών εκλογών και να αποφασίσει αν τελικά θα τις κάνει με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Παρά το γεγονός ότι η χώρα διανύει άτυπη προεκλογική περίοδο, «άρωμα» εκλογών αναδύθηκε και από την τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού την Πέμπτη το βράδυ, με τις εξαγγελίες περί προσλήψεων αλλά και με το μπαράζ θετικών νομοσχεδίων που ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής καλώντας την αντιπολίτευση να τα ψηφίσει ένα-ένα με ονομαστική ψηφοφορία.
Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο πολιτικό σκηνικό, με την παροχολογία, τις προσλήψεις, τις συμφωνίες και τη σκανδαλολογία προκαλεί υποψίες στους πλέον καχύποπτους ότι η κυβέρνηση θέτει εαυτόν σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
Για του λόγου το αληθές, πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι «το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα εξαντλείται στις προσλήψεις.
Πέραν της παροχολογίας και των διορισμών δεν ακούγεται τίποτα άλλο».
Μάλιστα, συμπληρώνουν πως αυτού του είδους οι κινήσεις θυμίζουν περισσότερο προεκλογική σκακιέρα παρά μια κανονική διαδρομή με απόσταση ενός έτους από τις εθνικές εκλογές.
Διότι, είναι τουλάχιστον αμφίβολο, αν η επικοινωνιακή αντεπίθεση της κυβέρνησης τη δεδομένη στιγμή θα καταφέρει να πείσει το κοινό να την ψηφίσει τον Οκτώβριο του επόμενου έτους όπως είπε ο πρωθυπουργός.
«Πόσοι άνθρωποι θα θυμούνται άραγε μετά από ένα χρόνο τα αναδρομικά;
Θα θυμούνται οι ένστολοι, οι πανεπιστημιακοί και οι γιατροί τα χρήματα που πήραν το Δεκέμβριο του 2018;», διερωτώνται με έκδηλη καχυποψία οι ίδιες πηγές.  
Κι ενώ η φημολογία περί πρόωρων εκλογών φουντώνει και πάλι, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, διαβεβαιώνουν ότι την κρίσιμη ώρα της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο οι υπουργοί των ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από τους κυβερνητικούς τους θώκους αλλά η κοινή πορεία… θα συνεχιστεί.  «Πιστεύω, γιατί ξέρω τον Πάνο Καμμένο και την ψυχολογία του ότι σε αυτό το κρίσιμο δίλημμα θα πάρει τη σωστή απόφαση.
Δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για την ομαλή πορεία της χώρας»δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρώντας επί της ουσίας να πείσει ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα αποτελέσει τον καταλύτη για να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.
Το τρίπτυχο της κυβερνητικής αντεπίθεσης που συνθέτουν οι διορισμοί, τα σκάνδαλα και η παροχολογία,  προκαλεί την έντονη αντίδραση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τον πρόεδρο της ΝΔ να κάνει λόγο για τον θυμό που προκαλεί στην κοινωνία ο κυνισμός που επιδεικνύουν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι.
«Το μόνο που επιβεβαιώθηκε και δια στόματος του κ. Τσίπρα είναι ότι με τον κ. Καμμένο έχουν αποφασίσει να χάσουν μαζί τις εκλογές συνεχίζοντας όμως μέχρι τέλους, σε πλήρη συνεννόηση να κοροϊδεύουν τους πολίτες», σχολιάζουν πηγές της Πειραιώς.
Στην Αξιωματικής Αντιπολίτευση σημειώνουν ότι δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι «ο πρωθυπουργός αποκάλυψε με χαλαρή διάθεση ότι ο κ. Καμμένος αφού καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών θα συνεχίσει να τον στηρίζει για να μη χάσουν για ακόμη λίγους μήνες τις καρέκλες τους.
Είτε το έκανε συνειδητά είτε ασυνείδητα ο κ. Τσίπρας δεν έχει προηγούμενο, πρωθυπουργός να εξευτελίζει με τόσο ατιμωτικό τρόπο τον κυβερνητικό του εταίρο».

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης