Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑΑ» η Γαλλία – Σταθερό το trend

DBRS: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑΑ» η Γαλλία – Σταθερό το trend
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Γαλλίας από τη DBRS Ratings
Σε «ΑΑΑ» και «R-1 (high)» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη -αντίστοιχα- πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας η DBRS Ratings, διατηρώντας σε σταθερές τις προοπτικές (trend).
Όπως αναφέρει ο καναδικός οίκος, οι αξιολογήσεις βασίζονται στην πλούσια και διαφοροποιημένη οικονομία της Γαλλίας, στους ισχυρούς δημόσιους θεσμούς και τη χρηματοοικονομική ευελιξία.
Η DBRS αναμένει η κυβέρνηση να συνεχίσει να πιέζει για εφαρμογή φιλόδοξων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που θα βελτιώσουν τη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική ισορροπία της Γαλλίας και θα μειώσουν το δημόσιο χρέος της.
Τα πλεονεκτήματα της χώρας αντισταθμίζονται κυρίως από τις υψηλές δημόσιες δαπάνες και το υψηλό δημόσιο χρέος.
Ακόμη και αν η κυβέρνηση πετύχει τη μείωση των δημοσίων δαπανών, θα εξακολουθήσουν να αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ του ΑΕΠ, πολύ πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ.
«Οι κρίσιμες μεταρρυθμίσεις που προγραμματίζονται για το επόμενο έτος είναι πολιτικά ευαίσθητες και πιθανότατα θα συναντήσουν αντίσταση.
Για να μειωθεί το υψηλό επίπεδο δημόσιων δαπανών, η κυβέρνηση σχεδιάζει να προσαρμόσει το σύστημα ασφάλισης των ανέργων, να απλοποιήσει και το συνταξιοδοτικό σύστημα, να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των δαπανών για την υγειονομική περίθαλψη και να μειώσει τον μεγάλο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων.
Η επιτυχής εκπλήρωση αυτών των εκκρεμών μεταρρυθμίσεων θα μπορούσε να εμποδιστεί από την αυξανόμενη δημόσια δυσαρέσκεια.
Η δημοτικότητα του Προέδρου Macron μειώθηκε στο 29%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Ifop-Fiducial, από 48% τον Φεβρουάριο του 2018», σχολιάζεται.
Ο τραπεζικός κλάδος φαίνεται να είναι σε θέση να υποστηρίξει την οικονομική ανάπτυξη. Οι ισολογισμοί των τραπεζών έχουν ενισχυθεί και οι συνθήκες πίστωσης παραμένουν σε θετικές για την οικονομική ανάκαμψη.
Τα χαμηλά εγχώρια επιτόκια και οι ισχυροί δείκτες εμπιστοσύνης συνέβαλαν στην αύξηση της πιστωτικής επέκτασης.
Ο οίκος αναμένει οικονομική ανάπτυξη της τάξεως του 1,7% τη διετία 2018-2019, από 2,2% το περασμένο έτος.
Το δημοσιονομικό έλλειμμα θα υποχωρήσει ελαφρά στο 2,7% του ΑΕΠ το 2018, από 2,7% πέρυσι, για να αυξηθεί εκ νέου το επόμενο έτος, στο 2,8%.
Τέλος, σε ό,τι αφορά στο δημόσιο χρέος, υπολογίζεται στο 98,7% και 98,6% του ΑΕΠ το 2018 και 2019, αντίστοιχα, από 98,5% πέρυσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης