Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Fed): Η βιώσιμη ανάπτυξη εξαρτάται από μια «υγιή» αγορά εργασίας

Williams (Fed): Η βιώσιμη ανάπτυξη εξαρτάται από μια «υγιή» αγορά εργασίας
Ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, John Williams, δήλωσε ότι μια βιώσιμη ανάπτυξη εξαρτάται από μια «υγιή» αγορά εργασίας
Για ορισμένα ευάλωτα σημεία που παραμένουν στην «καυτή» αγορά εργασίας των ΗΠΑ, όπου ορισμένες κοινότητες παραμένουν υποαπασχολούμενες και δεν διαθέτουν τις δεξιότητες και την κατάρτιση που θα τους προστατεύουν καθώς εκσυγχρονίζεται η οικονομία, προειδοποίησαν σήμερα (9/11/2018) δύο αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Οι παρατηρήσεις τους εξηγούν γιατί η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αυξάνει μόνο σταδιακά τα επιτόκια, ενώ η ανεργία βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τη δεκαετία του 1960.
Ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, John Williams, δήλωσε ότι μια βιώσιμη ανάπτυξη εξαρτάται από μια «υγιή» αγορά εργασίας.
Ο Williams δήλωσε ακόμη ότι «υπάρχει μια ποικιλία εμπειριών και οικονομικών ευκαιριών σε όλη τη χώρα», ενώ τόνισε ότι παρακολουθεί με προσοχή «το χάσμα των δεξιοτήτων και την ανομοιογενή οικονομική ανάκαμψη μεταξύ των διαφόρων κοινοτήτων».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφεια, Patrick Harker, μιλώντας από κοινού με τον Williams σε συνέδριο, δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να αρχίσουν να βλέπουν την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού ως επένδυση και όχι ως κοινωνική υπηρεσία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης