Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Berenberg: Η πίεση από ΕΕ, οίκους αξιολόγησης και spread θα αναγκάσουν σε υποχώρηση την Ιταλία

Berenberg: Η πίεση από ΕΕ, οίκους αξιολόγησης και spread θα αναγκάσουν σε υποχώρηση την Ιταλία
Μόνο τις τελευταίες επτά ημέρες, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου έχει ενισχυθεί κατά περίπου 12 μονάδες βάσης
Στην εκτίμηση ότι το αδιέξοδο στην Ιταλία θα συνεχιστεί εκφράζουν αναλυτές με την Berenberg να εκτιμά ότι τελικά η κυβέρνηση θα αναγκαστεί… σε υποχώρηση λόγω πιέσεων από αγορές, spread και οίκους αξιολόγησης.
«Η συνεχιζόμενη πίεση από την ΕΕ, οι περαιτέρω υποβαθμίσεις στις αξιολογήσεις και τα υψηλότερα spreads θα αναγκάσουν τη Ρώμη να "μαλακώσει" αρκετά τις πολιτικές τους επόμενους μήνες ώστε να αποφύγει μια άμεση κρίση χρέους» επισημαίνεται ο οικονομολόγος της Berenberg, Florian Hense.
Σημειώνεται ότι μόνο τις τελευταίες επτά ημέρες, η απόδοση στο 10ετές ιταλικό ομόλογο έχει ενισχυθεί κατά περίπου 12 μονάδες βάσης, ενώ από την αρχή του έτους έχει αυξηθεί κατά 172 μονάδες βάσης.
«Τα σχέδια προϋπολογισμού της ιταλικής κυβέρνησης απέχουν πολύ από τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ» αναφέρεται σε ανάλυση του Hense.
Παράλληλα επισημαίνεται ότι «μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση της Ρώμης απορρίπτει πεισματικά τα αιτήματα της ΕΕ για αλλαγή των δημοσιονομικών της σχεδίων.
Σε συνδυασμό με την ανατροπή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, τα δημοσιονομικά σχέδια της Ιταλίας προκάλεσαν μια άνευ προηγουμένου σύγκρουση μεταξύ του τρίτου μεγαλύτερου κράτους μέλους της ΕΕ και της υπόλοιπης ΕΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης