Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Ο Macron θα στηρίξει το φιλελεύθερο ALDE στις ευρωεκλογές του Μαϊου 2019

Spiegel: Ο Macron θα στηρίξει το φιλελεύθερο ALDE στις ευρωεκλογές του Μαϊου 2019
Όλα τα κόμματα, πλην της Αριστεράς και των εθνικιστών, καλωσόρισαν την πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου για τη μεταρρύθμιση της ΕΕ, ωστόσο αυτός επέλεξε τους Φιλελεύθερους
Το φιλελεύθερο ALDE θα στηρίξει ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron στις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019.
Σύμφωνα με το Spiegel, ο Macron διαπραγματεύθηκε τους τελευταίους μήνες με τους εκπροσώπους των Χριστιανοδημοκρατών, των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και των Φιλελεύθερων, προτούν λάβει την οριστική του απόφαση.
Όλα τα κόμματα, πλην της Αριστεράς και των εθνικιστών, καλωσόρισαν την πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου για τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο αυτός επέλεξε τους Φιλελεύθερους.
Αν και οι τελευταίοι δεν ήταν ιδιαίτερα θερμοί, φοβούμενοι ότι θα «θολώσει» η πολιτική τους ταυτότητα με τη στήριξη Macron, αδιαμφιοσβήτητα θεωρούν ότι πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, ιδιαίτερα για το FDP της Γερμανίας.
Ο γενικός γραμματέας του FDP, Nicola Beer, καλωσόρισε την απόφαση του Macron, παρά την κόντρα που είχε στο παρελθόν ο Γάλλος πρόεδρος με τον Christian Lindner, όπως τονίζει το Spiegel.
Να σημειωθεί ότι στην τελευταία δημοσκόπηση εν όψει ευρωεκλογών, το κόμμα του Emanuel Macron (LREM), έρχεται δεύτερο, πίσω από το ακροδεξιό κόμμα του Εθνικού Συναγερμού (RN) της Marine Le Pen.
Δημοσκόπηση του Ifop ενόψει των ευρωεκλογών της 19ης Μαΐου 2019 δείχνει ότι το κεντρώο "Η Δημοκρατία Μπροστά" (LREM) του Macron να λαμβάνει το 19% της πρόθεσης ψήφου από 20% στα τέλη Αυγούστου, ενώ το ακροδεξιό κόμμα (RN), πρώην Εθνικό Μέτωπο, της Le Pen λαμβάνει 21% από 17% που είχε πρωτύτερα.


Την ίδια ώρα, κατά τρεις (3) ποσοστιαίες μονάδες υποχώρησε (σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα της εταιρείας) η δημοτικότητα του προέδρου Emmanuel Macron στο εσωτερικό της Γαλλίας, στο μόλις 27%, σύμφωνα με δημοσκόπηση (6-7 Νοεμβρίου 2018) της Elabe.
Σε αντίθετο κλίμα, το 69% (+3%) των ερωτηθέντων δυσανασχετεί με τις πολιτικές του Γάλλου Προέδρου.
Αν και με ελάχιστη διαφορά, πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός χαρακτηρίζεται ο Francois Bayrou της Δημοκρατικής Κίνησης, με το 28% (+3%) των πολιτών να εγκρίνει τις απόψεις του.
Η δημοτικότητα της Marine Le Pen, επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, παρέμεινε στο 24%.
Ακολουθεί ο Olivier Besancenot του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος, με 23% (-2%), ενώ ο Benoit Hamon των μέχρι πρότινος κυβερνώντων Σοσιαλιστών, συγκεντρώνει 23% (+1%).



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης