Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Αμετάβλητος στο 2,5% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Οκτώβριο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Κίνα: Αμετάβλητος στο 2,5% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Οκτώβριο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2018, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Κίνα αυξήθηκε κατά 0,2%
Στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο του έτους παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Κίνα για τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (9/11) στοιχεία της κυβέρνησης, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Κίνα παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,5% σε ετήσια βάση, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν να σημειωθεί πτώση στο 2,4%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυκήθηκε κατά 0,2% έναντι ανόδου 0,7% τον προηγούμενο μήνα.
Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά +3,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σημειώνοντας επιβράδυνση σε σχέση με το +3,6% τον Σεπτέμβριο, ενώ οι τιμές των μη εδώδιμων προϊόντων αυξήθηκαν κατά +2,4% σε ετήσια βάση, έναντι ετήσιας ανόδου +2,2% τον προηγούμενο μήνα.
Η τιμές βενζίνης και ντίζελ σημείωσαν «άλμα» της τάξεως του +22,5% έναντι 25% τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των μη εδώδιμων προϊόντων.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η κινεζική κυβέρνηση, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 3,3% έναντι ετήσιας ανόδου 3,6% τον Σεπτέμβριο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,4% για τον Οκτώβριο, έναντι αύξησης 0,6% τον Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης