Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Η Wall Street θα δεχθεί ισχυρές πιέσεις – Μηδενική η επίδραση των ενδιάμεσων εκλογών

Nomura: Η Wall Street θα δεχθεί ισχυρές πιέσεις – Μηδενική η επίδραση των ενδιάμεσων εκλογών
Η όποια ανάκαμψη στις αμερικανικές μετοχές θα είναι βραχύβια, υποστηρίζει η Nomura
Σταθερός στην άποψή του ότι το επόμενο διάστημα οι αμερικανικές μετοχές θα δεχθούν ισχυρές πιέσεις και «μεγάλο πόνο» παραμένει ο Charlie McElligott, κορυφαίος αναλυτής της Nomura.
Όπως τονίζει τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, από τη στιγμή που ήταν τα αναμενόμενα δεν αλλάζουν τις ισορροπίες και ως εκ τούτου και τις προοπτικές των αμερικανικών μετοχών.
Προσθέτει ακόμη ότι οι διαχειριστές κεφαλαίων έχουν προχωρήσει σε πωλήσεις futures (προθεσμιακών συμβολαίων) των S&P 500, Nasdaq 100 και Russell ύψους 91 δισ. δολαρίων, κίνηση που αποδεικνύει ότι η απομόχλευση βρίσκεται κοντά στα ιστορικά υψηλά της.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/HF%20mce.jpg?itok=aYVE4nti.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/asset%20manager%20position%20CM.jpg?itok=89NnyP2_

Παράλληλα το μεγαλύτερο ποσοστό των διαχειριστών κεφαλαίων φροντίζει να ακολουθήσει επενδυτικές τακτικές με όσο το δυνατό μικρότερη ανάληψη ρίσκου.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/cm%20pain%20trade.jpg?itok=J5q-yK9G
Ο McEllgiott εκτιμά ότι  οι επενδυτικές τακτικές δεν πρόκειται να αλλάξουν από το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, τουλάχιστον σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα και οι όποιες αυξομειώσεις στις μετοχικές αποτιμήσεις εξαιτίας αυτών θα είναι βραχύβιες.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/sectors%20mce.jpg?itok=qnrUhAdd

Ταυτόχρονα οι short θέσεις σε μετοχές κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων έχουν προσφέρει πολύ υψηλότερες αποδόσεις σε σύγκριση με τις long τοποθετήσεις, γεγονός που σπρώχνει αρκετούς διαχειριστές κεφαλαίων στο να διατηρήσουν το σορτάρισμα συγκεκριμένων κλάδων.
GRAF
Όπως τονίζει πιθανώς να υπάρξει ένα βραχύβιο ράλι στη Wall Street, από το οποίο, όμως, οι επενδυτές δεν πρέπει να παρασυρθούν, γιατί αυτό που τους περιμένει στο μέλλον είναι «μεγάλος και δύσκολος να ξεπεραστεί πόνος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης