Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ δεν θα επηρεάσει την εμπορική πολιτική Trump

CNBC: Το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ δεν θα επηρεάσει την εμπορική πολιτική Trump
Οι χθεσινές ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ αναμένεται να οδηγήσουν σε σημαντικές αλλαγές όσον αφορά την υλοποίηση των στπόχων του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump στο εσωτερικό της χώρας, αλλά τα αποτελέσματα ίσως να μην σημαίνουν τόσα πολλά για τις εμπορικές πολιτικές της χώρας, σημειώνεται σε δημοσίευμα του δικτύου CNBC.
Η πολιτική «Πρώτα η Αμερική» του Trump δεν αναμένεται να παρεκκλίνει δραστικά από τη σημερινή της πορεία παρόλο που οι Δημοκρατικοί κέρδισαν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, υποστηρίζουν αναλυτές.
Το αναμενόμενο αποτέλεσμα των εκλογών εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει δυσκολίες για τον Τραμπ σε διάφορους τομείς, όπως οι αμυντικές δαπάνες.
Σε ό,τι αφορά όμως την εμπορική πολιτική, ο Trump έχει την εκτελεστική εξουσία και μπορεί να καθορίζει τους όρους ανεξάρτητα από το εάν το Κογκρέσο είναι μοιρασμένο ή όχι.
Αυτό οφείλεται στο ότι το «Κογκρέσο δεν έχει μεγάλη δυνατότητα να ελέγξει την εμπορική πολιτική», έγραψαν πρόσφατα σε σημείωμά τους αναλυτές στην RBC Capital Markets.
Αντίθετα, «το Οβάλ Γραφείο έχει εκτεταμένες εξουσίες για να ενεργεί μονομερώς», κάτι που σημαίνει ότι ο πρόεδρος πιθανόν «να συνεχίζει να προωθεί την εμπορική του ατζέντα», σύμφωνα με τους αναλυτές.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης