Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Τι σημαίνει το διαιρεμένο Κογκρέσο για την οικονομική πολιτική Trump

Danske Bank: Τι σημαίνει το διαιρεμένο Κογκρέσο για την οικονομική πολιτική Trump
Παρά τη διαίρεση του Κογκρέσου, καθώς οι Δημοκρατικοί ανέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, δεν αναμένονται αλλαγές
Δεν αναμένουν αλλαγές στην οικονομική πολιτική του Donald Trump οι αναλυτές της Danske Bank, μετά τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ.
Παρά τη διαίρεση του Κογκρέσου, καθώς οι Δημοκρατικοί ανέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, δεν αναμένονται αλλαγές, γεγονός που επιβεβαιώνει την εκτίμησή τους ότι οι επιπτώσεις σε οικονομία καιν αγορές θα είναι περιορισμένες.
«Παρά τις επικρίσεις που έχει δεχθεί η Fed από τον πρόεδρο Trump, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων, με μία αύξηση το 2018 και τρεις αυξήσεις το 2019», σημειώνουν οι αναλυτές.
Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική ο Trump θα παραμείνει «γεράκι».
Τα θετικά σημάδια στην εμπορική διαμάχη με την Κίνα, ενισχύουν στο 60% τις πιθανότητες για «κατάπαυση του πυρός», σύμφωνα με την Danske.
Οι εξελίξεις δεν αναμένεται να επηρεάσουν την αγορά συναλλάγματος, με τους αναλυτές να επιμένουν στην πρόβλεψη για υποχώρηση του ευρώ κάτω από τα 1,13 δολ. πριν τα τέλη του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης