Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Πιο συντηρητική και κοντά στον Trump η Γερουσία, μετά την ήττα στη Βουλή

Reuters: Πιο συντηρητική και κοντά στον Trump η Γερουσία, μετά την ήττα στη Βουλή
Οι μετριοπαθείς Ρεπουμπλικάνοι θα αποτελέσουν πλέον μειονότητα στη Γερουσία
Συντηρητική στροφή στη Γερουσία αναμένει το Reuters μετά την ήττα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, η απώλεια του ελέγχου στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα έχει ως αποτέλεσμα να συσπειρωθεί η Γερουσία γύρω από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump και τη σκληρή του ατζέντα.
Οι μετριοπαθείς Ρεπουμπλικάνοι θα αποτελέσουν πλέον μειονότητα στη Γερουσία.
Σύμφωνα με το Reuters, o Trump θα διατηρήσει την πολιτική του, καθώς παρά την κριτική που δέχεται ακόμη και στο εσωτερικό του κόμματός του, παραμένει ο πιο δημοφιλής Ρεπουμπλικάνος πολιτικός, ιδιαίτερα μετά την ενίσχυση του ελέγχου της Γερουσίας.
Παρά την ενίσχυση των Δημοκρατικών, ο Trump θα προωθήσει την πολιτική του ατζέντα, η οποία δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα όπως η παράνομη μετανάστευση και ο προστατευτισμός στο εμπόριο.
Η πολιτική Trump με τη σειρά της θα προκαλέσει τον δραματικό μετασχηματισμό του κόμματος το οποίο καθορίστηκε για δεκαετίας από τον συντηρητισμό σε δημοσιονομικά, κοινωνικά θέματα και ζητήματα δημόσιας ασφάλειας, σημειώνει το Reuters.
Η ήττα στη Βουλή των Αντιπροσώπων δεν αιφνιδίασε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.
Ως εκ τούτου πιθανότητα δεν θα την αντιμετωπίσουν ως ένα προειδοποιητικό σημάδι για την ανάγκη αλλαγής πολιτικής, τονίζει το δημοσίευμα.
Ιστορικά, το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία καταγράφει απώλειες στις πρ΄γωτες ενδιάμεσες εκλογές του νέου προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης