Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πως τα αναδρομικά των συνταξιούχων χαλάνε το αφήγημα της κυβέρνησης για τη μη περικοπή των συντάξεων

Πως τα αναδρομικά των συνταξιούχων χαλάνε το αφήγημα της κυβέρνησης για τη μη περικοπή των συντάξεων
Οι συνταξιούχοι νοιώθουν άσχημα διότι δεν θα λάβουν τα αναδρομικά
Τα πάνω - κάτω έφερε στην κυβέρνηση το θέμα των αναδρομικών με τους δύο συνταξιούχους της ΔΕΗ να χαλάνε στην πράξη το αφήγημα για τη μη περικοπή των συντάξεων.
Η κυβέρνηση δεν θα γιορτάσει τη νίκη της για τη μη περικοπή των συντάξεων αφού θεωρεί βέβαιο ότι οι θεσμοί θα δώσουν την έγκριση τους για τη μη υλοποιήσει του μέτρου καθώς έχει περιγραφεί ως δημοσιονομικό και όχι ως διαρθρωτικό μέτρο.
Είναι βέβαιο ότι οι συνταξιούχοι πλέον δεν θα ασχοληθούν με τη μη περικοπή των συντάξεων.
Δεν θα πιστώσουν την επιτυχία στην κυβέρνηση ή θα την ξεχάσουν παρότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  έκανε το ακατόρθωτο να ανατρέψει στην πράξη έναν δικό της ψηφισμένο νόμο που προέβλεπε την περικοπή τους.
Τα 2,5 εκατομμύρια των συνταξιούχων όμως αξιολογούν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με βάση τα αναδρομικά.  
Πόσα θα πάρουμε λένε οι συνταξιούχοι.
Τις τελευταίες ημέρες είναι επί ποδός πολέμου και ψάχνουν να μάθουν τι πρέπει να κάνουν για να λάβουν και αυτοί με τη σειρά τους τα χρήματα που πήραν οι δύο συνταξιούχοι της ΔΕΗ από τη Λάρισα.
Τι πληρώνει η κυβέρνηση!
Το γνωστό σλόγκαν Φύγε Εσύ - Έλα Εσύ.  
Όταν στον ΕΦΚΑ δεν έχεις διοίκηση και ψάχνεις να βρεις ποιο θα βάλεις ή δεν θα βάλεις ξεχνάς στη ουσία τι σημαίνει ΕΦΚΑ.
Η διακυβέρνηση της χώρας ειδικά όταν πρόκειται για συνταξιούχους είναι πολύ σοβαρή υπόθεση.
Ο ΕΦΚΑ δεν έκανε έφεση στην απόφαση του Δικαστηρίου για την καταβολή των αναδρομικών των δύο συνταξιούχων καθώς πιάστηκε στον «ύπνο» ή οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν πήραν εντολή από τη διοίκηση να  ασκήσουν τα νόμιμα.
Η κυβέρνηση δια της υπουργού Έφης Αχτσίογλου προανήγγειλε ότι το κράτος θα προχωρήσει σε έφεση έτσι ώστε να σταματήσει τη βιομηχανία δικαστικών αποφάσεων που θα δικαιώνουν τους  συνταξιούχους για τα αναδρομικά.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να το καταλάβει καλείται να διαχειριστεί μια υπόθεση που δεν σώζεται αφού οι συνταξιούχοι πιθανόν δεν θα λένε πόσο «καλός» είναι ο Αλέξης Τσίπρας που δεν έκοψε τις συντάξεις αλλά πόσο «κακός» είναι που δεν δίνει τα αναδρομικά.
Κανένας δεν μπορεί να τα δώσει αφού το κόστος ξεπερνά τα 15 δισ. ευρώ.
Η κυβέρνηση από το … πουθενά χάνει αυτό που θεωρούσε βέβαιο και επωφελές για την ίδια  από τη μη περικοπή των συντάξεων.
Και καταλήγουμε παραφράζοντας την  αμερικανή ποιήτρια «Οι συνταξιούχοι μπορεί να μη θυμούνται τι έκανες ή τι τους είπες, αλλά πάντα θα θυμούνται πώς τους έκανες να αισθανθούν»!
Οι συνταξιούχοι νοιώθουν άσχημα διότι δεν θα λάβουν τα αναδρομικά.   

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingenws.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης