Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σταθερό το outlook για τις γαλλικές τράπεζες

Moody's: Σταθερό το outlook για τις γαλλικές τράπεζες
Σταθερές οι προοπτικές των γαλλικών τραπεζών, σύμφωνα με τη Moody's
Σε σταθερές όρισε τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) των γαλλικών τραπεζών η Moody's Investors Service, επικαλούμενη μεταξύ άλλων την αναπτυσσόμενη οικονομία και την αυξημένη ζήτηση για υπηρεσίες τραπεζικών πιστώσεων.
Επιπλέον, οι διαφοροποιημένες ροές εσόδων των γαλλικών τραπεζών θα υποστηρίξουν την κερδοφορία, παρά την πίεση στα έσοδα από τα χαμηλά επιτόκια.
Ωστόσο, το λειτουργικό κόστος παραμένει υψηλό και ο μέσος λόγος κόστους προς έσοδα για τις γαλλικές τράπεζες παραμένει αυξημένος στο 68%, επισημαίνεται.
"Οι ευνοϊκές οικονομικές προοπτικές θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την ικανότητα των τραπεζών να αποπληρώσουν το χρέος τους, το οποίο εχει μειωθεί σημαντικά από το 2012.
Η βελτίωση οφείλεται στην καλύτερη ποιότητα του ενεργητικού σε μη εγχώριες αγορές λιανικής, όπως η Ιταλία, η Ρωσία και η Ρουμανία", σχολιάζεται.
Η Moody's αναμένει το γαλλικό ΑΕΠ να μεγεθυνθεί κατά 1,7% και 1,6% το 2018 και το 2019, αντίστοιχα, με στήριξη από τις εταιρικές επενδύσεις και την κατανάλωση των νοικοκυριών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης