Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιφυλακτικές κινήσεις στη Wall Street, με τα «βλέμματα» στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ

Επιφυλακτικές κινήσεις στη Wall Street, με τα «βλέμματα» στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ
Τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι στραμμένα στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, οι οποίες διεξάγονται σε σκηνικό έντασης και πρωτοφανούς πόλωσης
Με επιφυλακτικές ανοδικές κινήσεις άνοιξε σήμερα (6/11/2018) η Wall Street, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ενδιάμεσων εκλογών που διεξάγονται στις ΗΠΑ, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν αναταράξεις στις αγορές.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,1% στις 25.491 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 2.743 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,4% υψηλότερα, στις 7.361 μονάδες.


Τα «βλέμματα» όλου του κόσμου είναι στραμμένα στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, οι οποίες διεξάγονται σε σκηνικό έντασης και πρωτοφανούς πόλωσης.
Η σημερινή εκλογική αναμέτρηση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον των ΗΠΑ αλλά και για το υπόλοιπο της θητείας του Donald Trump.
Το πιο πιθανό αποτέλεσμα φαίνεται να είναι ότι οι Δημοκρατικοί θα αναλάβουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων και οι Ρεπουμπλικάνοι θα κρατήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Wedbush Securities, Steve Massocca, σε κάθε περίπτωση, ένα διαιρεμένο Κογκρέσο θα δημιουργήσει προβλήματα στην Ουάσινγκτον, τα οποία θα έχουν «αρνητικές επιδράσεις» στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, η ατζέντα του Trump είναι καλή για τις αγορές, καθώς προβλέπει περαιτέρω φορολογικές περικοπές και λιγότερη ρύθμιση.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Berkshire Hathaway Κατηγορίας Β σημειώνει άνοδο 0,5%, στον απόηχο της είδησης ότι ο όμιλος του Warren Buffett προέβη σε επαναγορές ιδίων μετοχών ύψους περίπου 1 δισ. δολ. τον Αύγουστο.
Οι τραπεζικές μετοχές υποχωρούν, με τις Citigroup και Bank of America να σημειώνουν απώλειες 0,8% και 0,7% αντίστοιχα, ενώ η J.P. Morgan Chase καταγράφει πτώση 0,6%.
Την ίδια ώρα, η μετοχή της Chevron υποχωρεί κατά 0,8%, πατά την αναβάθμισή της από την Credit Suisse σε «outperform» από «neutral».
Ώθηση στους δείκτες προσφέρει η άνοδος των τεχνολογικών μετοχών, με την Apple να ενισχύεται κατά 1,3%, την Amazon να καταγράφει κέρδη 1,6%, το Facebook να διαπραγματεύεται στο +1,2% και την Alphabet στο +2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης