Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +0,5% οι τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο του 2018

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +0,5% οι τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο του 2018
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη ενισχύθηκαν κατά +4,5%
Περαιτέρω άνοδο κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη για τον Σεπτέμβριο του 2018 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (6/11) η Eurostat.
Ειδικότερα, οι τιμές παραγωγού στην ενιαία νομισματική ένωση αυξήθηκαν κατά +0,5% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2018, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος κατά +0,3%.
Παράλληλα, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ο δείκτης τιμών παραγωγού στην Ευρωζώνη σημείωσε άνοδο της τάξεως του +4,5%.
Σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά +0,6% σε μηνιαία βάση και κατά +4,9% σε ετήσια βάση.
Καθοριστική ήταν η συμβολή του τομέα της ενέργειας για την μηνιαία άνοδο των δείκτη στην Ευρωζώνη, καθώς αυξήθηκαν κατά +1,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι τιμές των ενδιάμεσων αγαθών ενισχύθηκαν κατά +0,1%.
Επιπλέον, οι τιμές των κεφαλαιουχικών αγαθών και των διαρκών και μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών ήταν αμετάβλητες σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωζώνης, η μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση των τιμών παρατηρήθηκε στο Βέλγιο, τη Λιθουανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, και συγκεκριμένα κατά +0,9%, ενώ η μεγαλύτερη μείωσε σημειώθηκε στην Εσθονία, όπου οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά -1,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης