Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Η άκαμπτη στάση της Ρώμης επιδεινώνει τη διαμάχη με την Κομισιόν

ING: Η άκαμπτη στάση της Ρώμης επιδεινώνει τη διαμάχη με την Κομισιόν
Αρχικά οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων στηρίχθηκαν λόγω της φημολογίας ότι η ΕΚΤ θα προσφέρει φθηνά δάνεια στις ιταλικές τράπεζες υπό τη μορφή TLTROs
Ανοδικά κινούνται σήμερα (6/11/2018) οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων στον απόηχο της συνεδρίασης του Eurogroup, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ζήτησαν από τη Ρώμη να αναθεωρήσουν τον προϋπολογισμό.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, το sell off στα ιταλικά ομόλογα οφείλεται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη νέων πληροφοριών από την πλευρά της Ρώμης σχετικά με τον προϋπολογισμό.
«Η Ιταλία έχει επισημάνει ότι δεν θα υποχωρήσει, κάτι που θα εντείνει την αντιπαράθεση» επισημαίνει ο Benjamin Schroeder από την ING.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων στηρίχθηκαν από τη φημολογία ότι η ΕΚΤ θα προσφέρει φθηνά δάνεια στις ιταλικές τράπεζες υπό τη μορφή TLTROs.
Ωστόσο, ο Jan Smets, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Κατά τη χθεσινή (5/11/2018) συνεδρίαση του Eurogroup όχι μόνο δεν ξεπεράστηκε η διαφωνία Ρώμης-Κομισιόν, αλλά επέστρεψαν οι ανησυχίες ότι ο ιταλικός προϋπολογισμό αποτελεί απειλή για το ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης