Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στασινός (ΤΕΕ): Η ανάπτυξη πρέπει να σχεδιάζεται με συγκεκριμένα εργαλεία και χρονοδιαγράμματα

Στασινός (ΤΕΕ): Η ανάπτυξη πρέπει να σχεδιάζεται με συγκεκριμένα εργαλεία και χρονοδιαγράμματα
Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Στασινός, έδωσε έμφαση στις μεταρρυθμίσεις τον τομέα των αυθαιρέτων αλλά και της ηλεκτρονικής έκδοσης αδειών
Η ανάπτυξη δεν είναι κάτι αφηρημένο, αλλά κάτι συγκεκριμένο και θα πρέπει να σχεδιάζεται και να προγραμματίζεται με συγκεκριμένα εργαλεία και χρονοδιαγράμματα, επισήμανε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Στασινός, ανοίγοντας τις εργασίες του Athens Investment Forum που διοργανώνεται απο το ΤΕΕ και τη Vertical Solutions SA σε συνεργασία με την Hellenic National Committee of WorldEnergy Council και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης.
Ο κ. Στασινός έδωσε έμφαση σε μεταρρυθμίσεις που αφορούν μεταξύ άλλων τον τομέα των αυθαιρέτων αλλά και της ηλεκτρονικής έκδοσης αδειών, ενώ επικεντρώθηκε στον ρόλο του ΤΕΕ και τα οφέλη που γενικότερα μπορεί να προκύψουν για τους κλάδους των κατασκευών αλλά και της οικονομίας από την προώθηση των μεταρρυθμίσεων αυτών.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του ΤΕΕ για ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό χάρτη που θα διευκολύνει της αδειοδότηση κάθε επένδυσης με ότι θετικό συνεπάγεται για την περαιτέρω ενίσχυση της ανάπτυξης.
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ μιλώντας για ζητήματα χρηματοδότησης τόνισε τη σημασία της ευελιξίας και της ταχύτητας των ΣΔΙΤ ώστε να ωριμάζουν μέσα σε 1 με 1,5 χρόνο, με συνέχεια και συνοχή στο επόμενο.
Επίσης αναφέρθηκε στην υβριδική χρηματοδότηση και στις αναλυτικές προτάσεις του ΤΕΕ με νεα χρηματοδοτικά εργαλεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης