Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης (ΝΔ): Δεν αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης ως ιστορική ευκαιρία

Βαρβιτσιώτης (ΝΔ): Δεν αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης ως ιστορική ευκαιρία
«Είναι καιρός να σταματήσει η διεθνής "κατρακύλα" της αξιοπιστίας της χώρας μας γύρω από μεταναστευτικό», σημειώνει ο Μ. Βαρβιτσιώτης
«Η ανάγκη για την αναθεώρηση του Συντάγματος δεν προήλθε σήμερα, αλλά υπαγορεύεται έντονα από την έναρξη της κρίσης», ενώ η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα όχι ως ιστορική ευκαιρία,  αλλά ως ευκαιριακό όφελος, αναφέρει ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Ν. Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής".
Υπογραμμίζει πως η αλλαγή του καταστατικού μας χάρτη οφείλει, πάνω από όλα, να απαντά σε ό,τι μας οδήγησε στην κρίση, «να αποτρέπει τα λάθη που έγιναν και να κινητροδοτεί γι' αυτά που δεν έγιναν.
Να προστατεύει από υπερβάσεις του εθνικού προϋπολογισμού, από πολιτικές δημοσίων ελλειμμάτων, από μετάθεση δαπανών στις επόμενες γενεές, από υποθήκευση του μέλλοντός μας.
Και, να ενθαρρύνει την ανάπτυξη στρατηγικών επενδύσεων, την τόνωση της επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση της ιδιωτικής οικονομίας, τη διασφάλιση της ατομικής περιουσίας».
Σημειώνει δε, πως η ίδια η κρίση μας υπαγορεύει την ιστορική ανάγκη για βαθιές τομές, μεταξύ των οποίων, όπως αναφέρει, είναι και το άρθρο 86, το λεγόμενο και περί ευθύνης Υπουργών, θεωρώντας ότι χρειάζεται τροποποίηση, ώστε η Βουλή να περιορίζεται μόνο στη λήψη απόφασης για την έγκριση της δίωξης και, από εκεί και πέρα, να αναλαμβάνουν μόνο οι δικαστές.
«Το άρθρο 16 που καθιστά την παροχή ανώτατης εκπαίδευσης κρατικό μονοπώλιο, στέρησε διαχρονικά τη δυνατότητα στη χώρα μας να παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας», προσθέτει, ενώ δίνει έμφαση και στην ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 24 για την προστασία των δασών το οποίο, όπως αναφέρει, συνδυαζόμενο με το άρθρο 117 οδηγεί πολλές φορές σε ανελαστικές παραδοχές σε ό,τι αφορά τις δασικές εκτάσεις της χώρας μας.
Κατά τον ίδιο, «χρειάζεται μια διόρθωση στα συγκεκριμένα άρθρα.
Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, βασίζοντας τη δασική της απεικόνιση σε αεροφωτογραφίες του έτους 1940, ακυρώνει επενδύσεις στρατηγικής σημασίας, στερώντας από τη νέα γενιά θέσεις εργασίας», αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τις περιπτώσεις επενδύσεων Costa Navarino στην Πύλο και στο Λοκρό Φθιώτιδας, αλλά και το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.
Κάνοντας αναφορά στο μεταναστευτικό, ο κ.Βαρβιτσιώτης υπογραμμίζιε ότι «για εμάς, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, τα σύνορα της πατρίδας μας δεν είναι ανοιχτά και προσπελάσιμα από κάθε παράνομο μετανάστη. Γι’ αυτό, οφείλουμε να τα φυλάσσουμε και να τα προστατεύουμε.
Για εμάς, άλλο πρόσφυγας και άλλο παράνομος μετανάστης».
«Είναι καιρός να σταματήσει η διεθνής "κατρακύλα" της αξιοπιστίας της χώρας μας γύρω από μεταναστευτικό», σημειώνει χαρακτηριστικά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης